Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 40

Wątek: używany dandelion

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

funky kowal sprzedaje chińskie
    prof-jabba kiedys sprzedawał dandeliona po zwarciu styków aparat poleciał do serwisu

HOZMIC - odezwij się na PM jak chcesz coś sprawdzonego

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez homzic Zobacz posta
    a czy ktoś z Was ma pojęcie czym się różni ten
    http://allegro.pl/item272566088__ada...ostrosci_.html
    od tego
    http://allegro.pl/item272577322_adap..._ostrosci.html
    bo na pewno ilością styków i nie wiem czy ten droższy jest rzeczywiście w czymś lepszy.
    Ten z wieksza iloscia pinow to dandelion w wersji 3.12. Ponoc lepiej sprzega puszke ze szklem - cokolwiek to znaczy. Mialem juz jednak kilka starszych wersji i po odpowiednim naklejeniu wg schematu na adapter M42, wszystkie dzialaly jak nalezy.
    BTW, bywaja juz do upolowania na Allegro za 65zl.
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VomitroN Zobacz posta
    Ten z wieksza iloscia pinow to dandelion w wersji 3.12. Ponoc lepiej sprzega puszke ze szklem - cokolwiek to znaczy. Mialem juz jednak kilka starszych wersji i po odpowiednim naklejeniu wg schematu na adapter M42, wszystkie dzialaly jak nalezy.
    BTW, bywaja juz do upolowania na Allegro za 65zl.
    nie polecam dziwnych po raz kolejny poprawianych [niedługo wyjdzie wersja 5 potem 7 itd...... ] danelionów gdyż jest coś porypane w oprogramowaniu i niepoprawnie ostrzy, jesli masz możliwość kupienia w tej samej cenie na forum czegoś sprawdzonego przez wielu użytkowników

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter Zobacz posta
    nie polecam dziwnych po raz kolejny poprawianych [niedługo wyjdzie wersja 5 potem 7 itd...... ] danelionów gdyż jest coś porypane w oprogramowaniu i niepoprawnie ostrzy, jesli masz możliwość kupienia w tej samej cenie na forum czegoś sprawdzonego przez wielu użytkowników
    Dokladnie. Zaden z moich dandelionow nalezacych do poprzednich wersji nie zawiodl mnie. A jeden pochodzil chyba nawet z jakiegos odzysku, bo wygladal jak wyrwany sila z adaptera. Nie zauwazylem tez aby ktokolwiek z forum sygnalizowal jakies problemy ze starszymi wersjami. Poza tym nie dosc ze sa tansze to jest ta pewnosc, ze nic sie nie zrypie.

Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VomitroN Zobacz posta
    Dokladnie. Zaden z moich dandelionow nalezacych do poprzednich wersji nie zawiodl mnie. A jeden pochodzil chyba nawet z jakiegos odzysku, bo wygladal jak wyrwany sila z adaptera. Nie zauwazylem tez aby ktokolwiek z forum sygnalizowal jakies problemy ze starszymi wersjami. Poza tym nie dosc ze sa tansze to jest ta pewnosc, ze nic sie nie zrypie.
    częśc dandelionów z chrl wykazywała BF/FF na niektórych szkłach manualnych.
    co do ceny nie chce się kłócić ten kto pytał to dostał porównywalną ofertę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter Zobacz posta
    częśc dandelionów z chrl wykazywała BF/FF na niektórych szkłach manualnych.
    O jakie szkla dokladnie chodzi? Mam akurat kilka zeissow pod M42 i zjawiska BF/FF nie zauwazylem.

Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

http://forum.stock-photo.pl/viewtopic.php?t=3546
    http://forum.stock-photo.pl/viewtopi...r=asc&start=15 post mleczyka
    [może być dostępne po zalogowaniu]
    kilka przykładów, które pewnie znasz.
    to tyle sam wole nie ryzykować, używałem zarówno jednych i drugich tzn chinskich i rosyjskich mam teraz tylko te drugie gdyż od samego początku działały poprawnie i nie wymagały kolejnych wersji. temat porównywania uważam za zamkniety, chyba ze będziemy mieli możliwość porównać ze 3-4 rodzaje tych układów jednocześnie na różnych szkłach.

Domyślnie

Forum subskrybuje, ale jakos na te watki nie trafilem. Widze jednak ze temat dosc aktualny, choc wg mnie nalezy traktowac go jako incydent.
    Uzywam zwykle Rebela(300D) z Wasia inside, a wiekszosc dandelionow mam raczej rosyjskich jeszcze z pierwszego miotu. Moze dlatego nie odnotowalem zadnych usterek.

Reasumujac watek porownan, gdybym mial znow kupic jakiegos dandeliona to naturalnie tylko od sprawdzonego sprzedawcy i w sprawdzonej wersji.

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Skoro chip informuje puszke ze ma zapięty obiektyw z AF i ma sprawdzać ostrość to jak może wystąpić BF/FF albo błędy w ostrzeniu? Człowiek zawinił...

Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gonzo44 Zobacz posta
    Skoro chip informuje puszke ze ma zapięty obiektyw z AF i ma sprawdzać ostrość to jak może wystąpić BF/FF albo błędy w ostrzeniu? Człowiek zawinił...
    nie jestem w tym specjalistą, ludziki to dość mocno testowały, ja się do tego nie przykładałem.
    sam miałem klika rodzajów w łapkach pierwsze wersje zielone ChRL i RU plus jeszcze jakies z Czech i było ok ale ne mam pełnej palety szkieł żeby to potestować. teraz też nie mam innych niź rosyjski.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów