funky kowal sprzedaje chińskie
prof-jabba kiedys sprzedawał dandeliona po zwarciu styków aparat poleciał do serwisu
HOZMIC - odezwij się na PM jak chcesz coś sprawdzonego
funky kowal sprzedaje chińskie
prof-jabba kiedys sprzedawał dandeliona po zwarciu styków aparat poleciał do serwisu
HOZMIC - odezwij się na PM jak chcesz coś sprawdzonego
Ten z wieksza iloscia pinow to dandelion w wersji 3.12. Ponoc lepiej sprzega puszke ze szklem - cokolwiek to znaczy. Mialem juz jednak kilka starszych wersji i po odpowiednim naklejeniu wg schematu na adapter M42, wszystkie dzialaly jak nalezy.
BTW, bywaja juz do upolowania na Allegro za 65zl.
"C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”
Dokladnie. Zaden z moich dandelionow nalezacych do poprzednich wersji nie zawiodl mnie. A jeden pochodzil chyba nawet z jakiegos odzysku, bo wygladal jak wyrwany sila z adaptera. Nie zauwazylem tez aby ktokolwiek z forum sygnalizowal jakies problemy ze starszymi wersjami. Poza tym nie dosc ze sa tansze to jest ta pewnosc, ze nic sie nie zrypie.
http://forum.stock-photo.pl/viewtopic.php?t=3546
http://forum.stock-photo.pl/viewtopi...r=asc&start=15 post mleczyka
[może być dostępne po zalogowaniu]
kilka przykładów, które pewnie znasz.
to tyle sam wole nie ryzykować, używałem zarówno jednych i drugich tzn chinskich i rosyjskich mam teraz tylko te drugie gdyż od samego początku działały poprawnie i nie wymagały kolejnych wersji. temat porównywania uważam za zamkniety, chyba ze będziemy mieli możliwość porównać ze 3-4 rodzaje tych układów jednocześnie na różnych szkłach.
Forum subskrybuje, ale jakos na te watki nie trafilem. Widze jednak ze temat dosc aktualny, choc wg mnie nalezy traktowac go jako incydent.
Uzywam zwykle Rebela(300D) z Wasia inside, a wiekszosc dandelionow mam raczej rosyjskich jeszcze z pierwszego miotu. Moze dlatego nie odnotowalem zadnych usterek.
Reasumujac watek porownan, gdybym mial znow kupic jakiegos dandeliona to naturalnie tylko od sprawdzonego sprzedawcy i w sprawdzonej wersji.
Skoro chip informuje puszke ze ma zapięty obiektyw z AF i ma sprawdzać ostrość to jak może wystąpić BF/FF albo błędy w ostrzeniu? Człowiek zawinił...
nie jestem w tym specjalistą, ludziki to dość mocno testowały, ja się do tego nie przykładałem.
sam miałem klika rodzajów w łapkach pierwsze wersje zielone ChRL i RU plus jeszcze jakies z Czech i było ok ale ne mam pełnej palety szkieł żeby to potestować. teraz też nie mam innych niź rosyjski.