Gratuluje.
Strzal w ciemno ale jak widac udany.
BTW, czym podkleiles tego dandeliona do adaptera?
Pytam bo ja kupilem juz w zestawie i stwierdzam ze dobrze sie dranstwo trzyma.
Gratuluje.
Strzal w ciemno ale jak widac udany.
BTW, czym podkleiles tego dandeliona do adaptera?
Pytam bo ja kupilem juz w zestawie i stwierdzam ze dobrze sie dranstwo trzyma.
"C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”
Chociaż to mi się dzisiaj udało :-) rano miałem kolizję autem - niegroźną ale ok. 500 zł do tyłu :-((
Przykleiłem dandeliona na SUPER GLUE. Nie wyglada to za ładnie po moich wielu próbach utrafienia na styki ale najważniejsze że trzyma i działa :-))
W zasadzie to już nie działa- tzn. działa ale się odkleił. Za słabo go przykleiłem (chciałem miec możliwość odklejenia w razie czego) i czeka mnie dzisiaj ponowne celowanie :-( Strasznie precyzyjnie trzeba go umieścić na tej przejściówce bo albo nie styka albo źle zwiera i body zgłasza błąd.
Proponuję przylepić na taśmę montażową dwustronną piankową (taka nieco grubsza ok. 0,5mm). Trzyma bardzo dobrze, do tego połączenie jest elastyczne.
kaen
I tak zrobię - dzięki za radę.
Muszę jednak wcześniej wypełnić czymś wyżłobienie w mojej przejściówce. Dandeliona trzeba przykleić nieco pod kątem i wtedy trzyma tylko na bardzo małej powierzchni na bokach.
Polecam Poxipol Można wypełnić nim wyżłobienie a i potem dobrze trzyma czipa. I jest czas na precyzyjne ułożenie dandeliona bo nie zasycha jak superglue w sekundę, tylko masz jakieś 5-10 minut.
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Dodaje link do szablonu, który pozwala łatwo i bezproblemowo przykleić dandeliona.
http://olala.neostrada.pl/fotki/kalibr.pdf
Skopiowałem to z innego forum, ale mam nadzieję, że autor nie ma mi za złe![]()
350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX
Powiem krótko:
Instalacja tego ustrojstwa mnie przerasta !!!:-(
Udało mi się co prawda za pierwszym razem ale łączenie było za słabe i odpadło.
Teraz po kilku wieczorach prób mam już dosyć !! Zastanawiam się nawet czy mój dandelion jeszcze działa i czy go nie popsułem moimi licznym przyklejaniami i odklejaniami !!
Ja mam pytanko: Ktos wie co to za kość na tym siedzi?
Na forum mozna znalezc nawet nieco wyrazniejsza i bardziej pogladowa fotke, z opisem po angielsku:
Przy okazji ciekawostka. Zerknijcie sobie po ile maja dandeliony z adapterem na e-bayu![]()
http://tinyurl.com/264kq4
"C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”