Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: eva marine

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie eva marine

Chodzi za mna kupno "ubranka na deszcz i na plaze" dla apratau juz ponad rok, wiec mysle, ze najwyzszy czas to zrealizowac.

Moje oczekiwania - zdjecia w ulewie, sniezycy i praktycznie kazdej pogodzie, zdjecia nad woda i w wodzie (nie zamierzam nurkowac)
    Nie wszystkie szkla jakie mam musza sie miescic - w sumie nawet by mnie zadololilo 5d + 50mm (ale mam obawy co bedzie z AF przez dodatkowa szybke, - USM w 50 1.4 do najlepszych nie nalezy, wiec wolalabym przetestowac). Ale jakby sie dalo podpiac inne szkla byloby oczywicie tylko lepiej.
    Niepotrzebne mi tez miejsce na lampe - ale jakby model bez lampy nie pasowal, moze byc i tak.

Wybor od dwana padl juz na eva marine (chyba, ze ktos mnie przkona do czegos innego?), ale problem jaki jest z tym, to mimo, ze mozna to kupic w nawet kilku miejscach, to wszedzie sprowadzaja na zyczenie. A ja bym chciala pomacac, dopasowac do sprzetu, a raczej sprzet do obudowy etc.
    Moze ktos wie o sklepie najlepiej w Wawie (ale jezdze w sumie po calej Polsce) gdzie to maja na skladzie?
    Albo ktos sam ma i moglabym obejrzec z bliska i dotknac?
    Ostatnio edytowane przez Kalina ; 10-09-2007 o 12:17
    Pkt 8 regulaminu forum

Początki nałogu Awatar korona-pl
    Miasto
    Kraków, PL

Domyślnie

zapytaj (zadzwoń, zaemaliuj) tutaj:
    http://www.olbrycht.pl/kontakt.htm
    pozdrawiam
    Jacek

nie karmię troli...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez korona-pl Zobacz posta
    zapytaj (zadzwoń, zaemaliuj) tutaj:
    http://www.olbrycht.pl/kontakt.htm
    Zanim napisalam posta rozpoczynajacego watek, rozmawialam z pania z tej firmy na gg

Powiedzila ze mi przysle opisy i cennniki (lustrzanki)
    Wybralam dwa modele (u-a i u-az) i pytam sie czy 5d sie zmiesci.
    A ona na to, ze to jest do malych kompaktow. (W opisie, ze do lustrzanek!!)

Zapytalam, czy moge porozmawiac z kims kompetentnym i chyba sie obrazila, bo na wszystkie pytania zaczela odsylac na strone producenta

(No i oczywicie sprowadzaja na zyczenie, nic nie ma na skladzie)
    Ostatnio edytowane przez Kalina ; 10-09-2007 o 12:12
    Pkt 8 regulaminu forum

Początki nałogu Awatar korona-pl
    Miasto
    Kraków, PL
    pozdrawiam
    Jacek

nie karmię troli...

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Jest jeszcze opcja pt. Aquapack. http://www.aquapac.net/ (trzeba uzywać IE - mozilla nie chce otwierac stron europejskich)

Kiedyś handlował tym także Pstryk. Aquapack troche drogi (na lustrzanke to 80 funtów) ale... sprawdzony w naprawdę ekstremalnych warunkach

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Jest jeszcze opcja pt. Aquapack. http://www.aquapac.net/ (trzeba uzywać IE - mozilla nie chce otwierac stron europejskich)

Kiedyś handlował tym także Pstryk. Aquapack troche drogi (na lustrzanke to 80 funtów) ale... sprawdzony w naprawdę ekstremalnych warunkach
    Zajrzalam, ale jest tylko jedno opakowanie na lustrzanke - i z opisu wynika, ze nia pasuje na 5D
    Pkt 8 regulaminu forum

Bywalec Awatar dominix
    Miasto
    Okpo Geoje South Korea

Domyślnie

No to zajrzyj tutaj, dużo różnych rozwiązań i wyjście żeby poszukać dalej po producentach. Eva Marine ma modele, co to czołg przykryją nawet. A pani w firmie gdzie dzwoniłeś, to pewnie fotki komórką robi i na tym kończy się jej pojęcie o fotografii.

Pozdrawiam
    Dominik
    EOS 3, EOS 40D, EOS 7D, 17-40 f/4L, 28-135 f/3.5-5.6 IS USM, 75-300 f/4-5.6, 50 f/1.4,
    100 f/2.8 Macro USM, 580ex, kilka hoya hmc pro1, Lowepro SR 100 AW, CT AW Fotki tutaj

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dominix Zobacz posta
    A pani w firmie gdzie dzwoniłeś
    Nigdzie nie dzwoniłem!
    Jesli juz to dzwoniłam!

To domyslne zalozenie, ze fotografia zajmuja sie jedynie faceci staje sie doprawdy irytujace :cool:
    Pkt 8 regulaminu forum

Domyślnie

a wystarczy wejść na twoją stronę koleżanko
    poszukaj camera armor. Mój kolega pracuje w cyfrowe.pl. Troche mi o tych rozwiązaniach opowiadał. Napisz do nich, może coś poradzą
    Pkt 8 regulaminu forum

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Juz z nimi koresponduje od jakiegos czasu, ale wszedzie ten sam problem - nie ma na skladzie.
    Przynjamniej napisali, ze wybrany przeze mnie model pasuja na 5D - ale z tym modelem jest nawet probelm u dytrybutora. W sensie, ze nie ma.(To ten sam model, co pani z postu wyzej powiedzila, ze sluzy do malych kompaktow)
    No i pisza dodtakowo, ze to, ze pasuje, to dytrybutor twierdzi, a nie ma tego jak sprawdzic - czyli znow kwestia pomacania wyplywa.

Mysle, ze moj problem - taki jak z pania z pierwszego sklepu - polega na tym, ze chce ubranko tylko na aparat, bez zewnetrzej lampy.
    A jak ludzie slysza 5D to od razu wyciagaja najwiekszy model z miejscem na najwieksza lampe i dwa gripy
    Ostatnio edytowane przez Kalina ; 12-09-2007 o 10:58
    Pkt 8 regulaminu forum

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów