Moim zdaniem, możesz całkowicie brać przykład i inspiracje ze zdjęć muflona. zdjęcia, b. "poprawne"![]()
Moim zdaniem, możesz całkowicie brać przykład i inspiracje ze zdjęć muflona. zdjęcia, b. "poprawne"![]()
zdjęcia muflona jak najbardziej udane.
btw. http://photosite.pl/events/autosalon...sic/00813.html - ten za kierownicą w nosie dłubie ? :P
No to w wtorek już wyjazd
Dzięki za linki do fotek![]()
Dziś wróciłem z targów, było fajnie ale naprawdę ciężko zrobić dobre zdjęcie, co chwilę ktoś się wpychał przed obiektyw, a ogniskowa 18mm to nawet za dużo. Żeby zrobić foto auta bez kogoś w kadrze trzeba było dopchać się do barierki a tam 18 mm było często za długą ogniskową. Ciężko było ustawiać aparat na stoisku Mercedesa ponieważ oświetlenie zmieniało się dosyć szybko, w jednej chwili trzeba było naświetlać 1/80s a w następnej wystarczyło już 1/500s , ale to stoisko robiło największe wrażenie![]()
Ostatnio edytowane przez yakuza ; 21-09-2007 o 20:02
http://photosite.pl/events/autosalon...rts/index.html
dlaczego tutaj robiles na iso 1600? bez sensu, na szerokim kacie 1/60 sekundy utrzymujesz bez problemu wiec iso 400 to i tak dużo by było
Pkt 8 regulaminu forum
Sprzęt: Canon 40D + Canon 350D+BG-E3 + Sigma 10-20; Tamron 17-50mm f/2.8 XR; 70-200 f/2.8L; Speedlite 580EX II + 430EX; 16+8+4+2+1 GB CF Kingston Elite Pro, itd...
Hmm... przy 1600 wychodziły mi czasy rzędu 1/400, czyli przy 400 byłaby 1/100. Niby dobrze... ale jakoś tak z obróbki zdjęć z salonów od samego początku zapamiętałem, że im krócej tym lepiej - a natura tych obrazków jest taka, że szum przy wysokim ISO aż tak nie boli (jednolite, kolorowe płaszczyzny). W A4 drukuje się superDla mnie to trochę takie ustawienie z zapasem, zeby bez zmiany ISO można było np. przymknąć do f/8 wzwyż, albo jeździć swobodnie po całym zakresie zooma. Kurde... po to kupiłem Canona, nie? ;-)
powiedz ze leniuch jestes i nie chce Ci sie co chwila iso zmieniac ;p![]()
Pkt 8 regulaminu forum
Sprzęt: Canon 40D + Canon 350D+BG-E3 + Sigma 10-20; Tamron 17-50mm f/2.8 XR; 70-200 f/2.8L; Speedlite 580EX II + 430EX; 16+8+4+2+1 GB CF Kingston Elite Pro, itd...
http://homepage.mac.com/maculmer/IAA/index.html
tu kilka moich fotek z tych ze targow. yakuza nie bylo tak zle a ja bylem niedziele dniu otwarcia wiec powinna byc wieksza masakratrzeba bylo po bajerzyc i porobic kilka dziwnych poz by ludzie sie grzecznie rozchodzili umozliwiajac zrobienie foty
wszystko zrobione za pomoca 17-40 na iso 400
niektore za bardzo wyciagniete ale to tak na szybko obrobione wiec za kilka dni bedzie lepiej![]()
Ostatnio edytowane przez Skipper ; 22-09-2007 o 08:55
fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple
Mój tata był też w niedzielę i stwierdził że w niedzielę było dużo mniej ludzi. Ja robiłem fotki prawie cały czas z ISO 800 lub 1600. Niektórzy ludzie byli mili i czekali aż odsunę aparat od oka, i kilka razy zdarzyło się że ktoś przeszedł mi akurat w momencie robienia fotki ale przeprosił za to, w większości przypadków każdy dopychał się do samochodów i często psuł zdjęcie.
Ostatnio edytowane przez yakuza ; 22-09-2007 o 09:55 Powód: Automerged Doublepost