Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Rawy + Canon EOS 400 D = POOOOOMOCY

Mieszany widok

Necron
    Guest

Wink Rawy + Canon EOS 400 D = POOOOOMOCY

Witam robie fotki w formacie raw i photoshop CS 2 mi nie odczytuje rawowo co zrobic??.
    (Skopiowalem plik Camera raw i nadal nie dziala) Bardzo dziekuje za pomoc i pozdrawiam :rolleyes:

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Co masz na mysli mowiac ze nie odczytuje ich RAWowo?
    Zobacz czy te pliki maja rozszerzenie *.CR2, bo przy kopiowaniu kabelkiem windows duplikuje jpega, a rawa nie przenosi na dysk (w skrocie)
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Necron
    Guest

Wink

no to ma nazwe pliku CR2 i co w takim razie zrobic?? kupi sobie czytnik??
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Co masz na mysli mowiac ze nie odczytuje ich RAWowo?
    Zobacz czy te pliki maja rozszerzenie *.CR2, bo przy kopiowaniu kabelkiem windows duplikuje jpega, a rawa nie przenosi na dysk (w skrocie)
    a tak na marginesie jak ci sie pracuje na obiektywie sigmy?? bo slyszalem ze nie sa najlepsze <co>
    Ostatnio edytowane przez Necron ; 09-09-2007 o 21:47 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Necron Zobacz posta
    no to ma nazwe pliku CR2 i co w takim razie zrobic?? kupi sobie czytnik??
    Jezeli nie masz problemu z ich kopiowaniem na dysk to dobrze, ja na poczatku wlasnie z tym mialem problem. Moze byc tak, jak mowi Blues, ze masz za stara wersje acr.

Cytat Zamieszczone przez Necron Zobacz posta
    a tak na marginesie jak ci sie pracuje na obiektywie sigmy?? bo slyszalem ze nie sa najlepsze <co>
    Dosc rzadko jej uzywam, ale do 135-160mm jest calkiem niezla, dopiero potem jest nienajlepiej. Autofocus nie jest taki zly jak czytalem, moze mam dobry egz, ale nie mialem z nim wiekszych problemow
    EDIT: Na kita narazie nie narzekam Jak na moje potrzeby nie jest taki straszny jak o nim mowia, troche krotki, ale to juz inna sprawa. Moze moje dobre zdanie o nim wynika z faktu ze jeszcze nie focilem zadnym lepszym obiektywem
    Ostatnio edytowane przez sniper88 ; 09-09-2007 o 22:17
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Domyślnie

Witam
    Wgraj do PS do pluginy\formaty plików camera raw wersja 3.6 ona obsługuje 400D kopiuje kabelkiem z aparatu prosto do windowsa i mam rawy a nie jpg oczywiscie robie aparatem tylko rawy działa na 100 %

Necron
    Guest

Wink

Cytat Zamieszczone przez blues Zobacz posta
    Witam
    Wgraj do PS do pluginy\formaty plików camera raw wersja 3.6 ona obsługuje 400D kopiuje kabelkiem z aparatu prosto do windowsa i mam rawy a nie jpg oczywiscie robie aparatem tylko rawy działa na 100 %
    DZIEKUJE ZA POMOC A CO Z KITEM?? DOBRZE CI SLUZY??

Domyślnie

Powiem szczerze średnio ale wszystkie fotki obrabiam ostrość koniecznie trzeba podciągać

Uprawnienia umieszczania postów