Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: Paproch na szkle 24-105 L ??

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Masz 7(10?) dni na zwrot bez podania przyczyny po zakupie przez internet wiec jesli Ci to przeszkadza/wplywa na zdjecia to pakuj i wysylaj. Sprzedawca nie moze robic problemow, jesli bedzie to napisz na kilku wazniejszych forach i odrazu nastawienie sie zmieni...

spajk
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Masz 7(10?) dni na zwrot bez podania przyczyny po zakupie przez internet wiec jesli Ci to przeszkadza/wplywa na zdjecia to pakuj i wysylaj. Sprzedawca nie moze robic problemow, jesli bedzie to napisz na kilku wazniejszych forach i odrazu nastawienie sie zmieni...
    Oczywiście, że na zdjęciach tego nie widać, ale zakup nowego egzemparza za taką kasę i do tego z paprochem drażni. Myślę, że dam sobie spokój z tym, bo znając życie stracę czas i nerwy, a nic tak naprawdę nie zyskam.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bugsy Zobacz posta
    W moim zestawie obiektyw był w "kolorowym" pudełku.
    z mojego zestawu sprzedawca też wyjął "kolorowy" karton z tym szkłem..
    Heniek

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spajk Zobacz posta
    Oczywiście, że na zdjęciach tego nie widać, ale zakup nowego egzemparza za taką kasę i do tego z paprochem drażni. Myślę, że dam sobie spokój z tym, bo znając życie stracę czas i nerwy, a nic tak naprawdę nie zyskam.
    Ja też u nich kupiłem 24-105 i było w białym pudełku, jako wyjęte z zestawu z aparatem, w co można uwierzyć i co chyba nie ma większego znaczenia.
    Na wszelki wypadek zaniosłem szkło razem z puszka na Żytnią, gdzie kazałem sprawdzić i skalibrować i zrobili mi to w ramach gwarancji, co zostało w obu gwarancjach odnotowane i mam teraz spokój ducha.

A co do paproszka, to oglądałem ostatnio aparat znanego fotografika i mnie zatkało: szkło było na brzegu lekko nadtłuczone, lekko przybrudzone.
    Na moje przerażenie właściciel uśmiechnął się i powiedział, że i tak wszystkie zdjęcia obrabia PS, więc takie detale nie mają znaczenia. :-D
    My - amatorzy - mamy chyba skłonność do traktowania sprzętu z nadmiernym nabożeństwem, a przecież w niczym nie należy przesadzać.:-D
    Pozdrówka

P.S.
    Może te szkła pochodzą z "prywatnego importu" z USA i dlatego są w białym pudełku?
    m.
    Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 13-09-2007 o 13:07 Powód: Automerged Doublepost
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Tomek Szmit
    Guest

Domyślnie

Z mojego doświadczenia wynika ze w FotoIt nie robią problemów z wymiana-sam oddawałem im kiedyś Olympusa po 2 dniach .
    Ale sprawdzić sprzęt to już trzeba-maja duży przerób klientów...

Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomek Szmit Zobacz posta
    Z mojego doświadczenia wynika ze w FotoIt nie robią problemów z wymiana-sam oddawałem im kiedyś Olympusa po 2 dniach .
    Ale sprawdzić sprzęt to już trzeba-maja duży przerób klientów...
    A mnie dali 5 dni na sprawdzenie i dopiero po 5 dniach wypisali gwarancję, gdy już potwierdziłem, że szkło jest OK.
    Moje doświadczenia z tym sklepem są pozytywne.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    Witold Gombrowicz

Bywalec
    Miasto
    U.K.

Domyślnie

Jakbyscie widzieli jakie paprochy (i jak duzo) ma moje szklo (35mm L) po powrocie z naprawy (Canon UK), to byscie zdebieli...
    I co, ma to wplyw na robione fotki? Nie sądze (moze w niewielkim procencie 0,001%?).

IMO nie warto sie takimi *******ami przejmowac.
    Canon DSLR i "L"ki

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Sprawa prosta, biały karton z kita od 5d (nie dają kolorowego) a paprochy rzecz normalna, szkoda, że w nowych eLkach.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Bywalec Awatar mssk
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    ...
    My - amatorzy - mamy chyba skłonność do traktowania sprzętu z nadmiernym nabożeństwem, a przecież w niczym nie należy przesadzać.:-D
    ...
    Przypomina mi się sytuacja z Inwazji Mocy RMF FM (koncert Scorpions na Pabiedniku), gdy Panowie Fotografowie położyli swoje EOS-y z L-kami na trawie, na ziemi.
    Mnie serce krwawiło jak to widziałem, bo swojego (wtedy) EOS'a 50E skrzętnie pakowałem do torby, oczywiście zawsze z deklem na nim, a oni położyli bez obciachu na trawsku sprzęt za kilkanaście tysięcy.
    Pewnie te zabawki są bardzo wytrzymałe i nie należy się ich bać...
    Regulamin pkt 8.

Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Sprawa prosta, biały karton z kita od 5d (nie dają kolorowego) a paprochy rzecz normalna, szkoda, że w nowych eLkach.

Niestety, chyba firma Canon lekceważy 40-milionowy rynek europejski, o czym już czytałem wielokrotnie i przy różnych okazjach.
    Chyba robią wielki błąd, ale może kiedyś to zrozumieją i naprawią.
    Pozdrówka
    Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 25-10-2007 o 23:07 Powód: Automerged Doublepost
    m_o_b_y
    Witold Gombrowicz

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów