Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: Paproch na szkle 24-105 L ??

Mieszany widok

spajk
    Guest

Domyślnie Paproch na szkle 24-105 L ??

Witam, jestem tu nowy, ale Wasze rozmowy śledze od dawna. Mam pewien problem ze swoim szkłem i chciałem spytać, czy ktoś z Was spotkał się z podobnym przypadkiem. Otóż w piątek dostałem w końcu nowe szkło 24-105 L, które kupiłem od firmy FotoIT i pierwsze co mnie zdziwiło to brak oryginalnego (kolorowego) pudełka Canon'a. Zamiast tego było dopasowane, jednokolorowe białe pudło. Czy to możliwe,że Canon daje takie pudła?? Gdyby chodziło tylko o to,to nie zawracałbym Wam głowy. Znalazłem coś jeszcze, na soczewce przytwierdzonej do pierścienia nastawu ostrości. Na dolnej jego części znajduje się prawdopodobnie mały paproch, nie wierze, że soczewka jest zarysowana,bo bylo by to wręcz nieprawdopodobne, ale czy to możliwe, że od nowości coś mogło tam się dostać (to znaczy podczas produkcji) ?? Sklep sprzedawał obiektyw jako nowy, ale przez brak oryginalnego pudełka i tego paproszka podejrzewam, że było ono przez kogoś używane... W pudle były wszystkie styropiany,folijki i gwarancja, ale nie było instrukcji. Mam też drugie szkło 28-135 IS i pudło było oczywiście oryginalne, była instrukcja itp, itd.Co Wy na to??

Bywalec Awatar Rafał32
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

W ogóle bym się nie zastanawiał tylko im to odesłał i zażądał wymiany na nowy sprzet,oryginalnie zapakowany i z instrukcją po polsku.Sprzedający MA OBOWIĄZEK dołaczyć instr po polsku a na pudełku danego sprzetu musi się znaleźć info o produkcie w danym języku i nazwa dystrybutora lub importera!
    Karton zastępczy?pierwsze słyszę.
    Ps ktoś z forumowiczów coś u nich juz kupował-5D chyba-i dostał fakture na jakieś inne rzeczy a nie na aparat.....dobrze kojarzę?
    Aparat Foto

Coś już napisał
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Zapewne obiektyw pochodzi z zestawu 5D + 24-105 dlatego nie ma oryginalnego pudełka. Dziwne, że o tym cię nie poinformowali... A jeżeli faktycznie coś jest z tym szkłem nie tak, to niezwłocznie odesłałbym go z powrotem.

Bywalec Awatar Rafał32
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No chyba że cena była kosmicznie niska...
    Aparat Foto

spajk
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafał32 Zobacz posta
    No chyba że cena była kosmicznie niska...
    Cena była niższ od od pozostałych średnich na naszym rynku o jakieś 140 zł, więc nie powinno to decydować o tym, że szkło jest jakieś używane, czy gorsze. Nie wiem tylko, czy teraz jak im je odeśle nie będą robić jakiś problemów. Na obietyw przysłali właściwą fakturę, ale z tym pudłem i brakiem instrukcji byłem zdziwiony i teraz jeszcze ten paproch. Wygląda to jak malutka żęsa, która przykleiła się do wewnętrznej soczewki. Napisałem do nich już maila i czekam na odpowiedź. Gydbym mieszkał bliżej Warszawy, to pewnie pofatygowałbym się do nich sam. Może ktoś z Was mieszka tam i zna ten sklep??

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Witaj!

Co do paproszków to niestety nawet w nowym szkle się zdarzają, w piątek klient odbierał u mnie 300/2.8 IS i nawet tam dostrzegliśmy jednego małego brzydala.

Co do kwestii pudełka to dostałeś tzw. rozczłonkowane body + kit z Canona 5D w tym zestawie obiektyw znajduję się właśnie w białym pudełku.

spajk
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    Witaj!

Co do paproszków to niestety nawet w nowym szkle się zdarzają, w piątek klient odbierał u mnie 300/2.8 IS i nawet tam dostrzegliśmy jednego małego brzydala.

Co do kwestii pudełka to dostałeś tzw. rozczłonkowane body + kit z Canona 5D w tym zestawie obiektyw znajduję się właśnie w białym pudełku.
    Więc czy jest sens zajmować się tym i wysyłać je na wymiane i czy sprzedawca to uzna? Jak było u Ciebie? Klient wziął, czy dostał inny egzemplarz?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    Witaj!

W moim zestawie obiektyw był w "kolorowym" pudełku.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bugsy Zobacz posta
    W moim zestawie obiektyw był w "kolorowym" pudełku.
    z mojego zestawu sprzedawca też wyjął "kolorowy" karton z tym szkłem..
    Heniek

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

spajk - oczywiście że wziął bo to szczegół był, facet który wydaję 14499 na szkło wie że w niczym to przeszkadzać nie będzie, w twoim pewnie również w niczym nie będzie przeszkadzać a z czasem nałapiesz inne własne paproszki

Pzdr.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów