Witam, jestem tu nowy, ale Wasze rozmowy śledze od dawna. Mam pewien problem ze swoim szkłem i chciałem spytać, czy ktoś z Was spotkał się z podobnym przypadkiem. Otóż w piątek dostałem w końcu nowe szkło 24-105 L, które kupiłem od firmy FotoIT i pierwsze co mnie zdziwiło to brak oryginalnego (kolorowego) pudełka Canon'a. Zamiast tego było dopasowane, jednokolorowe białe pudło. Czy to możliwe,że Canon daje takie pudła?? Gdyby chodziło tylko o to,to nie zawracałbym Wam głowy. Znalazłem coś jeszcze, na soczewce przytwierdzonej do pierścienia nastawu ostrości. Na dolnej jego części znajduje się prawdopodobnie mały paproch, nie wierze, że soczewka jest zarysowana,bo bylo by to wręcz nieprawdopodobne, ale czy to możliwe, że od nowości coś mogło tam się dostać (to znaczy podczas produkcji) ?? Sklep sprzedawał obiektyw jako nowy, ale przez brak oryginalnego pudełka i tego paproszka podejrzewam, że było ono przez kogoś używane... W pudle były wszystkie styropiany,folijki i gwarancja, ale nie było instrukcji. Mam też drugie szkło 28-135 IS i pudło było oczywiście oryginalne, była instrukcja itp, itd.Co Wy na to??