Pokaż wyniki od 1 do 10 z 66

Wątek: Sigma APO 70-300mm F4-5.6 MACRO SUPER II - Brak ostrości

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane
    Jesli liczysz na to ze kupisz te Sigme powiekszysz na 100% i bedziesz mial zyletke to zapomnij. To nie stalka czy l'ka za kupe kasy tylko szlo raczej z nizszej polki z dobra stosunkiem jakosc/cena i nic wiecej. Ja swoja kupilem za 600 zl i placac tyle czlowiek musi zdawac sobie sprawe ze cudow nie ma szczegolnie jesli chodzi o obiektywy. Nie da sie tego podkrecic czy zmodowac.
    Popieram!
    Robcie fotki a nie udowadniajcie ktory ma najostrzejszy obiektyw. To jest tylko tania sigma.

Cytat Zamieszczone przez woyd
    DoMiNiQuE - dzięki - chyba się wyleczyłem z podejrzeń co do Sigmy. Przejrzałem kilkadziesiąt fotek z obu obiektywów i widzę, że ich jakość (ostrzenie) jest zbliżone. Co ciekawe - prawie nie zauważyłem tam tak rewelacyjnie ostrych fotek jak u jednego z kolegów z CyberFoto...
    Bo widzisz... Liczy sie gotowy efekt. Calosc warsztatu. W sklad tego warsztatu wchodzi nie tylko "przycelowal i przywalil" ale i ewentualna obrobka...
    GIMP'a daja za darmo. Nawet minuta poswiecona na zdjecie w tym programie moze spowodowac kolosalna roznice. Chwila z narzedziami z menu Color Tools plus USM i zdjecie nabiera wyrazu. Kontrol sie nie skapnie Liczy sie co widac na www albo papierze a nie jak i czym to zrobiles...
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 22-04-2005 o 04:59
    ...

Uprawnienia umieszczania postów