Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 66

Wątek: Sigma APO 70-300mm F4-5.6 MACRO SUPER II - Brak ostrości

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woyd
    McKane - a widziałeś zdjęcia "fi5h"-a ??

Zajrzyj tutaj:
    http://www.cyberfoto.pl/viewtopic.php?t=15095

Robione Canonem 75-300 USM III. Nie uważasz, że różnica w ostrości jest kolosalna ?? Ten Canon jest droższy od mojej Sigmy tylko ok. 100 PLN.
    Nie chcialem komentowac tych zdjec fi5h'a bo go nie znam i niewiele czytam tamto forum. Dla mnie te fotki sa tak jak pisza inni szarpowane malo tego ta fotka ptaka ktora dal w zalozonym przez Ciebie watku to napewno nie crop a resize pelnego zdjecia. Nie mam kiedy wrzucic obiecanych przykladow i narazie nie mam tez gdzie ale postaram sie to w najbliszym czasie naprawic.

Napewno jednak nie mam zadnego, ktore na 100% powiekszeniu byloby tak ostre jak podane przez Ciebie, ale to nie dziwne bo nie poddane byly zadnej obrobce ani tez nie ostrzyl ich sam aparat.

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Talking

Cytat Zamieszczone przez woyd
    McKane - a widziałeś zdjęcia "fi5h"-a ??

Zajrzyj tutaj:
    http://www.cyberfoto.pl/viewtopic.php?t=15095
    Szczerze to mam dosc :P już byłem zdecydowany na tą Sigme a tutaj takie foty tym canon'em... ja już kompletnie nie wiem co wybrać.

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Venio
    ja już kompletnie nie wiem co wybrać.
    na pewno nie polecam wierzyc w to co zobaczyles na tych fotkach canona. Nie mialem tego obiektywu ale z wszelkich opinii wynika ze nie uzyskasz z niego zyletki.

A ja zaczynam dochodzic do wniosku ze tak naprawde to do poki nie kupisz szkielka i nie przekonasz sie sam o jego jakosci to nigdy nie bedziesz zdecydowany.
    Ostatnio edytowane przez tpop ; 24-11-2005 o 15:00

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Venio
    ja już kompletnie nie wiem co wybrać.
    proponuje przejrzec kilka tysiecy zdjec z Sigmy i Canona na pbase i podjac decyzje

Miasto
    Katowice

Talking

Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
    proponuje przejrzec kilka tysiecy zdjec z Sigmy i Canona na pbase i podjac decyzje
    heh no wlasnie to caly czas robie ale tak jak mówiłem chyba jednak zostane przy tej sigmie. Pierwszy wybór najlepszy ^^ (przynajmniej w teorii)

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
    DoMiNiQuE - dzięki - chyba się wyleczyłem z podejrzeń co do Sigmy. Przejrzałem kilkadziesiąt fotek z obu obiektywów i widzę, że ich jakość (ostrzenie) jest zbliżone. Co ciekawe - prawie nie zauważyłem tam tak rewelacyjnie ostrych fotek jak u jednego z kolegów z CyberFoto...
    Ostatnio edytowane przez woyd ; 21-04-2005 o 23:29

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Domyślnie

woyd:
    sam posiadam to szkło od niedawna, i jak dla mnie jest całkiem przyzwoicie w zakresie 70-200, od 200-300 jest trochę gorzej.

Co do porównania do 75-300, to dużo zależ od przygotowania zdjeć, czy robiłeś w RAW-e czy w JPG, jak miałeś ustawiony parametr Sharpness w body.

Na mojej stronie znajdziesz trochę fotek zrobionych tą sigma, takie byle co,
    od 12 marca prawie wszystko jest z tej sigmy ( wyjątek to zdjęcia osób )
    http://www.jac0m.netlook.pl/wfoto/th...m=lastup&cat=0

Twoje zdjęcia wydają mi się nieznacznie poruszone.
    Staraj się pilnować, aby czasy były krótsze niż odwrotność ogniskowej z cropem, a najlepiej dla ogniskowych większych od 200mm użyć dobrego statywu lub monopodu.

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

woyd, tez ma ta Sigme i powiem Ci, ze taka tragiczna to ona nie jest
    ogladalem Twoje fotki i z tego co widze, to wiekszosc robiles na pelnej dziurze i wysokim ISO (ktore tez troszke pogorszylo jakosc). niestety ta Sigme, jak praktycznie kazdego tanszego zooma trzeba przymknac aby otrzymac w miare ostra fotke a tym bardziej przy 300mm. dla pewnosci proponuje Ci sprawdzic inny egzemplarz tej Sigmy. moze faktyczmnie jest z nia cos nie tak.

P.S
    nie mam przy sobie zadnych fotek z tej Sigmy ...ale jak znajde chwilke postaram sie strzelic z biodra jakas fotke przy 300mm i wstawic
    Ostatnio edytowane przez DoMiNiQuE ; 21-04-2005 o 09:36

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Ja ja tez kupilem i musze powiedziec ze dla mnie praktycznie jest tak samo ostra na f8-11 jak i na pelnej... Albo trafilem dobry egzemplarz albo slepy jestem
    Jedyny jej problem to to ze dluga jest i poruszenia wylaza na co drugim zdjeciu... Nawet jak sie wydaje ze jest ok, to w domu na pare roznych zdjec tego samego jedno sie trafia zyletka a reszta mniej lub bardziej nieostre...
    ...

Miasto
    Katowice

Domyślnie

No chyba tak. Ale poza tym bardzo dużo ludzi tutaj ma tą Sigme i nikt nie mówi o braku ostrosci... Cóż kupie, przetestuje i wypowiem sie sam na forum o tym szkiełku.

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów