NIE będzie. Gdzies na forum Vitez umieszczał liste szkieł CANONA wspomagających E-TTL II
NIE będzie. Gdzies na forum Vitez umieszczał liste szkieł CANONA wspomagających E-TTL II
EOS 10D + grip + RS-80N3
Tokina 12-24/4 | Tamron 28-75/2.8 |
Lowepro Computrekker AW
jakieś szpargały...
moje fotki --->www.robson.deviantart.com
Jak na razie zadna Sigma czy Tamron czy Tokina nie wspolpracuja z E-TTL II (co nie znaczy ze ten E-TTL II automatycznie sie wylacza 8) ). Lista jest w tym podforum w ktorym jestesmy - na samej gorze prawie masz przyklejony watek o E-TTL FAQ.
Ja w tej klasie cenowej niezmiennie polecam nieco drozszego Canona 100-300. USM, jakosc wykonania i optyczna, cichy AF - sa warte by wydac ciut wiecej, tym bardziej jesli obiektyw ma sluzyc dluzszy czas - by sie do niego nie zniechecic. Jesli jednak planujecie dozbieranie do Lki za jakis czas to ta Sigma moze byc na przezycie tego okresu
Btw... po co lampa blyskowa i E-TTL II przy teleobiektywie ? Bo nie mam pomyslu...
No i ... nabyłem Sigmę :smile:
Pierwsza amatorska ocena na gorąco :
- Głośna to fakt - ( ale synka mi nie budzi )
- AF się wyrabia, pewnie nie jest to USM ale jest całkiem przyzwoicie -
- Macro 1:2 nawet, nawet - ( czas zbierać na Canona EF 100/2.8 Macro )
- zaskoczyły mnie pozytywnie : ładny kontrast, kolory, ostrość, -
- deczko ciężka i wielka do 300D.
Wielkie dzięki Wszystkim za pomoc.
Moris --> możesz zdradzić tajemnicę ile dałeś i gdzie kupiłeś ?
Sam się zastanawiam nad tym szkłem![]()
EOS 7D | BG-E7 | 17-40 f4 L | 70-200 f2.8 L | 10-22 f3.5-4.5 | 580EX II | Manfrotto X55 PRO+804RC2 | Hand Strap E1 | Lowepro Vertex 200
Kupiłem na fakturę za 970,00 zł brutto - z 2 latnią gwarancją (oraz możliwością dokupienia 1 roku ).
Jeśli Cię interesuje taka cena (oczywiście nic z tego nie mam) pisz na priva, podam Ci namiary na autoryzowanego przedstawiceila od którego kupiłem.
Pozdrawiam.
PotwierdzamZamieszczone przez mmsza
w takiej cenie interfoto.pl sprzedaje te Sigmy na allegro.
eee panowie juz nie czepiajmy sie reklamy ...przynajmniej ktos to przyczyta i kupi taniej o pare groszy. A co do reklamy i Viteza to chyba dzieki niemu wszyscy znaja tommego_jZamieszczone przez mmsza
![]()
A ja wiem, gdzie sa za 790! Ale z roczna gwarancja...
Camera Obscura
No cóż ... nie jestem z Wa-wy a poza tym :
Cyt. 1 z Allegro " ... Obiektyw NOWY z gwarancją na 12miesięcy... "
Cyt. 2 z Allegro " ... Kurier za pobraniem 30 zł ... "
Cyt. 3 z Allegro " ... Kup Teraz : 888 zł ... "
Reasumując przepłaciłem 52 zł ale :
Mam 2 lata gwarancji, towar w dzień zakupu, w razie wady ukrytej wymianę w dzień zwrotu...
Ale oczywiście każdy ma prawo wyboru gdzie wydaje swoją kasę ... ja dałem zarobić swojemu staremu znajomemui mam spokojną głowę.
Ech...dajcie spokój.
Moris świadomie dokonał zakupu. Jego kasa, jego decyzja. Towar jest wart tyle ile gotów jesteś za niego zapłacić i koniec.
Jak przekupki normalnie![]()
Ważniejsze jest, aby Moris podzielił się wrażeniami użytkowymi oraz wyraził swoją opinię podważając/potwierdzając tezę tego wątku o braku ostrości. A najlepiej niech taka opinia wyląduje w dziale "Testy sprzętu" bo o tej Sigmie na forum było już sporo i aż się prosi aby tam to opisać.
Tylko jeżeli Moris zdecydujesz się, to niech to będzie gruntowna ocena a nie taki "efekt pierwszego wrażenia" jak wczoraj :smile:
Ostatnio edytowane przez p13ka ; 12-04-2005 o 10:31