Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: [veldrin] Portret - pierwsze próby

Domyślnie [veldrin] Portret - pierwsze próby

Witam,
    moje pierwsze próby portretowe...

1.

2.

3.

B&W
    4.

5.

6.

i dwa ostatnie
    7.

8.

Liczę na konstruktywną krytykę z Waszej strony, gdyż dopiero zaczynam fotografowanie ludzi i przyda mi się kilka dobrych rad
    Ostatnio edytowane przez Veldrin ; 09-09-2007 o 14:12 Powód: poprawilem 7 zgodnie z sugestia Grishy

Coś już napisał Awatar Delorian77
    Miasto
    Gotham CITY

Domyślnie

tylko 3 jest wg coś warta
    300d+BG-E1 | A2E | C 50/1,8 | C 70-200/4L| C 18-55 | C arl zeiss sonnar 135 |

Początki nałogu

Domyślnie

1 - Całkiem fajne dobranie horyzontalnego kadru, ostrość na oczy, całkiem fajna GO. Fajne zdjęcie

2- Jest jakieś takie płaskie, prawdopodobnie z powodu oświetlenia prosto na twarz modelki. Poza tym mam przeczucie, że WB nie jest takie jakie być powinno..

3 - moim zdaniem najlepsza, jednak też miałbym zastrzeżenia do WB (chociaż może jestem ślepy to akurat taka kosmetyczna wada)

4- Ujęcie modelki git, ale tło za ciemne. Może po prostu usuń tło (sama czerń), troche zabawy światłem i cieniem i coś może z tego wyjdzie

5- Coś w sobie ma ale jest dziwne... Nie mniej jednak jest w tym nuta artyzmu :P

6 - pomysł nie zły, ale też jakieś takie ciemne

7 - Bardzo fajne zdjęcie.. Jak rozjaśnisz

8 - Ładny portret aczkolwiek nie bardzo kontrastuje osoba z tłem. Jakoś mi się to zlewa. Może zmień kolor tła na jakiś inny? (PS sobie z tym wzorowo poradzi)

Tyle pochwał/krytyki, mam nadzieję, że konstruktywnych Nie mniej jednak całkiem fajne zdjęcia.

PS. Oglądając te zdjęcia miałem wrażenie, że jest strasznie podobna do Joanny Jabłczyńskiej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grisha Zobacz posta
    2- Jest jakieś takie płaskie, prawdopodobnie z powodu oświetlenia prosto na twarz modelki. Poza tym mam przeczucie, że WB nie jest takie jakie być powinno..

3 - moim zdaniem najlepsza, jednak też miałbym zastrzeżenia do WB (chociaż może jestem ślepy to akurat taka kosmetyczna wada)
    Zgadzam sie ze balans bieli jest zle dobrany w tych zdjeciah w jednym popada w czerwone a w drugim zielone
    a co to jest aparat???

Domyślnie

Z tej samej sesji:

I jak?

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

to ostatni jest bardzo fajne, dla mnie chyba najlepsze

Domyślnie

zadne z p8ierwszej seri nie przypadlo mi do gustu technicznie nie do przyjecia, ostrosc, swiatlo fatalne, przy 3 zdjeicu mozna jeszcze na chwilke sie zatrzymac ale tez bez rewelacji... fatalnie dobrane GO, cienie.... sesja o ile sie nie myle jedna z pierwszych w zyciu co by tlumaczylo bledy i niewiedze na pewne tamty... ale idziesz w dobry kirunku kadry sa przyjemne, myslisz przy tym co robisz, a technika przyjdzie z czasem.. co do ostatniego zdjecia... no tu juz duzo lepiej ciekawy kadr, swiatlo lepsze optyka zdjecia tez duzo lepsza tylko zle dobrane GO nie po moim guscie ale moze sie podobac sprawa indywidualna ten portret uznalbym jednak z udany pomimo niedoswietlonej prawej strony troche brakuje swiatla na lewym oku modelki no ale tak jak mowie masz jeszcze czas zeby sie nauczyc jak rozklada sie swiatlo i cien... nic tylko zyczyc wytrwalosci, powodzenia i jak najlepszych ujec pozdrawiam

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

3 zdecydowanie najlepsza. Podoba mi się. Jakie szkło?
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Domyślnie

rypson: dzieki.
    mungo: canon 50mm 1.8

Początki nałogu

Domyślnie

Ostatnie: Ja był dał kadr trochę bardziej na lewo (tak, żeby nie ucinać włosów modelki) chodź to akurat już szukanie dziury w całym. Trochę prawe oko mógłbyś w PSie poprawić (rozjaśnić itd) np. tak?
    moim zdaniem lepiej. Poza tym.. Pamiętaj że w portrecie najważniejsze są oczy. To pierwszy punk gdzie się skupia wzrok potencjalnego odbiorcy.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów