Mi się najbardziej podoba 132 - szkoda, że ten puchar się tam załapał, bo i kotki i dziewczyna jako tło - bardzo fajnie. Spróbowałabym to wystemplować. Jak uważasz?
Mi się najbardziej podoba 132 - szkoda, że ten puchar się tam załapał, bo i kotki i dziewczyna jako tło - bardzo fajnie. Spróbowałabym to wystemplować. Jak uważasz?
Przekadrowalem,wysteplowalem.Chyba lepiej
O! Super! Bardzo ładny obrazek. Aż mnie zachęciłeś, żeby moje dwa łobuzy pościgać z obiektywem po domu, tym bardziej, że się rozpadało i o fotografowaniu złotej jesieni nie ma co marzyć..
Czasem puchar jest bardzo ważny jak się robi trochę pod hodowców - bo chcą się pochwalić kotem i jego osiągnięciami. Jednak w tym przypadku taki fragment rzeczywiście tylko przeszkadza.
Mam nadzieję że masz jakiś bardzo jasny obiektyw. W domu jest jakoś dziesięciokrotnie ciemniej (nawet w środku dnia!) niż na dworze i gonienie kotów bardzo często owocuje poruszonymi zdjęciami. Ale już 50 1.8 ratuje ujęcia.
Próbowałem (i to na tym ze stabilizacją) i upierałbym się jednak przy 50 1.8 do zastosowań domowych. Za ciemno dla za długiego obiektywu. Chyba że masz ogromne mieszkanie? 70-200 to na podwórkowce dobre (choć 100-400 lepsze jeśli to prawdziwe dzikusy co tylko karmicielce ufają).
I koniec offtopa.
Powyzsze zdjecia robilem szkielkiem 70-200/2.8 w ramach testu szkla.
Jak jest ciemno to moze wyjsc tak:
Z szuflady.
Gdybym mojego Myszorka tak złapała - wielce byłabym kontenta!
Troszkę jednak mało ostry i wadzi mi przepalenie na pyszczku. Poza - bardzo ciekawa!
fajne kontrastowe zdjęcia, takie jak lubię...modelka piękniasta więc..? OK
w 141 brakuje mi odrobineczki góry![]()
galeria: http://adso.digart.pl/digarty/