Ja jestem mlody i nie wyjadacz wiec sie nie licze teoretycznie... Bawilem sie tymi szkielkami pare razy juz jednak dluzej no i co powiem...

17-40 to taki kit ;D No wiem wiem... ciezar, pasek (czerwony), usm... dopisalem na liste do rozpatrzenia bo mnie kit zabija mechnanicznie a sigma dzwiekowo i szybkosciowo... Ale ogniskowe przy crop'ie to wypadaja tak w okolicach standardu... Ani to dlugie ani szerokie. Po kitowych fotkach swoich widze ze jak trzeba szeroko to duzo za waskie jest to 18mm i trzeba szukac miejsca za plecami... Dlugie tez nie jest... zawsze mozna podejsc blizej... Zwlaszcza do knocenia architektury, o pomieszczeniach juz nie wspomne...

10-22 Szeroko... Na dlugim koncu jest extra szeroko jak w kicie, a jak zjechac szerzej to wogole... jazda bez trzymanki... To jest to... Mozna sobie za plecy zagladac Ja tam biedny jestem, ale jak mnie bedzie stac to napewno sobie kupie takie... Albo nawet i szersze

Chciales szeroki kat... Wydaje mi sie ze jak trzeba bedzie szerokiego to 10-22 bedzie lepsze... Latwiej jest podejsc blizej jak bedzie za szeroko no i masz tamrona... Mi zwykle to miejsca za plecami brakuje przy szerokich katach.