Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Pomocy jestem świeżo po PRANIU MÓŻGU.

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Muflon wiem jaka jest różnica między 10-22 a 17-40, ale biorę pod uwagę jeszcze jeden aspekt L-ka to L-ka ma swoją wyrobioną renomę a 10-22 to stosunkowo nowe* szkło.

Legenda:

* - uwaga nowe szkło, cholera wie co sie po nim spodziewać, nie kupowac bez prowadzenia osobistych testów.

pozdrawiam

[ Dodano: 01-04-2005 ]
    Przepraszam za literówkę, zamiast słowa prowadzenia miało być przeprowadzenia.

Jeszcze raz przepraszam i pozdrawiam

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mimo ze 10-22 nowe to juz wiele opinii sie o nim pojawia i testow.
    Ogolnie te opinie brzmia w stylu "porzadne szklo, nie to co ten badziew 17-85" , "16-35 2.8L w lzejszej obudowie" itp .
    Sadze ze mozesz uwierzyc tym opiniom (nawet tu na forum sporo takich znajdziesz, ze o forum dpreview nie wspomne) - jesli potrzebujesz naprawde szerokiego szkla a nie w miare szerokiego.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo
    Muflon wiem jaka jest różnica między 10-22 a 17-40, ale biorę pod uwagę jeszcze jeden aspekt L-ka to L-ka ma swoją wyrobioną renomę a 10-22 to stosunkowo nowe*
    Ależ te dwa stwierdzenia są sprzeczne Albo jest Ci potrzebny ultra-wide - wtedy moim zdaniem, na podstawie dotychczasowych opinii można zaryzykować wejście w 10-22. Albo jest Ci potrzebne "dobre, w miarę szerokie szkło" - wtedy sprawdzony 17-40.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo
    Legenda:

* - uwaga nowe szkło, cholera wie co sie po nim spodziewać, nie kupowac bez prowadzenia osobistych testów.
    Nemeo, wymień jakie szkło można twoim zdaniem kupować bez sprawdzenia (nie osobiście)?
    Mała podpowiedź: znalazłem w Polsce 4 niezadowolonych użytkowników 24-70L, 2 niezadowolych 16-35L, o ilości niezadowolonych użytkowników 70-200L/4 nie wspomnę...
    Dzisiaj już nie liczy się TQM dzisiaj liczy się czas i marketing, niestety.
    Lepiej powiedz jak ci się podobają te sample co ci przesłałem (chodzi o ostrość)?

Miasto
    Silesia

Domyślnie

Gietrzy, dziekuję za sample, ostrość krzaków i muru ceglanego naprawdę robi wrażenie.
    Co do obiektywu to zdecydowałem się jednak na 10-22, bo zależy mi na super szerokim kącie ?

WIELKIE dzięki wszystkim za pomoc.

pozdrawiam

Miasto
    Silesia

Domyślnie

Mam jeszcze jeden problem, gdzie tanio kupić osłonę przesiwsłoneczną do canona 10-22 / na wyposażeniu jej niestety nie ma /, bo znając życie Canon zaśpiewa sobie za nią jakieś 300 zł.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

http://www.sklepfotograficzny.pl/sklep.foto/prod665/

Ta jest oryginalna... taniej raczej nie znajdziesz bo do tak szerokich szkiel musza byc naprawde dobrze dopasowane, tulipanowe oslony - lepiej zaplacic tyle za dedykowana niz pieniadze w ciemno/bloto wyrzucac na oslone ktora mialaby winietowac lub nie spelniac swojego przeznaczenia.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

ja kupowalem tu - http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_k...-83E&idt=9353& .. cena razem z wysylka wiec jeszcze do przelkniecia choc i tak tyle kasy za kawalek plastiku to normalne zdzierstwo

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Nemeo - przydały się linki??
    Po dwóch latach

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów