Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Lampy do Małego studia w domu

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Dąbrowa Tarnowska

Domyślnie Lampy do Małego studia w domu

Witam odświeżyłem inny wątek ale i tak mi nikt nie odpowiedział wiec zakładam nowy może ten będzie zauważony więc chodzi o to ze chciałbym kupić jakiś zestaw lamp studyjnych do mieszkania i mam pytanie czy taki zestaw by wystarczył http://allegro.pl/item231434859__s%5...0ws_zest5.html
    Czy może znajdę coś innego w granicach 1600zł

Początki nałogu
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

zależy co chcesz w tym studiu focić, i jakią masz dużą przestrzeń.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Dąbrowa Tarnowska

Domyślnie

Przestrzeń nie jest duża ja wiem z 30 m2 tak mi sie wydaje ;> i dość nie wysokie
    400D || 24-70/2.8 L || 70-200/4 L || 85/1.8 || Speedlite 580EX II

Początki nałogu
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MendiX Zobacz posta
    Przestrzeń nie jest duża ja wiem z 30 m2 tak mi sie wydaje ;> i dość nie wysokie
    To zacznij od tła, zastanów się gdzie go powiesić, weź pod uwagę że obiekt musi być oddalony od jego płaszczyzny, wyobraź sobie że kogoś tam focisz. To da Ci orientacja ile tak naprawdę masz miejsca. Jak focisz na innym tle niż czarne trzeba je oswietlić oddzielną lampą studyjną, więc wyobraź sobie że musisz ją gdzieś ( przynajmniej jedną wcisnąć z boku)
    i..

aaaa, resztę Ci powiem jak napiszesz w końcu co chcesz focić, (packshooty, portreciki, całą sylwetkę, )

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Dąbrowa Tarnowska

Domyślnie

Wiesz raczej Portreciki ale jak coś to z miejscem nie będzie problemu bo jeszcze mam dużo pokoi i to większych jak bym chciał cała sylwetke to bedzie moża sie przenieść

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Dąbrowa Tarnowska

Domyślnie

czyli sie nie dowiem nic więcej ?

Początki nałogu
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MendiX Zobacz posta
    Wiesz raczej Portreciki ale jak coś to z miejscem nie będzie problemu bo jeszcze mam dużo pokoi i to większych jak bym chciał cała sylwetke to bedzie moża sie przenieść
    Jeżeli nie będziesz robił całej sylwetki to moim zdaniem nie musisz mieć b. mocnych lamp w stylu 500,600 1000 itp.
    Postaraj się kupić wszystkie lampy tego samego producenta, gdyż może się tak zdarzyć , że będą się różniły temp. barwową.

Poczytaj sobie o oświetleniu studyjnym ogólnie w necie, to się zorientujesz ile lamp potrzebujesz do swoich zastosowań i co na nie nakładać.

A jakiej firmy? Cóż, najlepsze by pewnie były Elfiki i inne markowe, ale dadzą radę również jakieś chinole a są 3xtańsze.

zapraszam na prv: GG 1383175, postaram się pomóc 8)

Uprawnienia umieszczania postów