photographus no i jak wypadło poruwnanie jakosci zdjec g9 vs. gx100 ?
Niestety nawal roboty nie pozwolił mi na testy. Przy pierwszej nadarzającej się okazji spróbuję się wywiązać
Pozdrawiam
regulamin pkt 8
Witam!
Zastanawia mnie jak działa ten filtr szary w G9? To jest jakiś "logarytm" oprogramowania? Da się "zrobić" taki filtr szary na już zrobionym zdjęciu w jakimś programie? Czy to jakoś inaczej działa ten filtr szary niż softwerowo?
>>>--------> założyłem sobie bloga <--------<<<
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 27-03-2008 o 00:37
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Chyba - algorytm???
Właśnie o to mi chodziło ;-) jakiś skrót myślowy. Dzięki za uwagę ;-)
A wracając do pytania, czy to jest jakiś algorytm?? Da się "zrobić" taki filtr szary na już zrobionym zdjęciu w jakimś programie?
RiccardoA jak się go wyłącza? Wyczytałem, że ... Wyjątkową cechą tego aparatu jest wbudowany filtr szary, który przepuszcza około 15% padającego światła...W G7 jest fizyczny filtr szary.
z tąd http://optyczne.pl/62.3-Test_aparatu...ytkowanie.html
Czyli da się go jakoś wylączyć czy każde zdjęcie jest robione z szarym filtrem?? Niestety nie mam jak sprawdzić bo G9 dostanę dopiero w maju. Pozdrawiam