Pokaż wyniki od 51 do 60 z 120

Wątek: Matówka do 40D - ile kosztuje

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Wymiana - dokładnie jak napisał przedpiszca Ważne, żeby aparat położyć na "grzbiecie" czyli na powierzchni gdzie jest LCD. Wtedy, po otwarciu ramki z matówką, nie wysypie się z niej ta co jest. Potem szczypce za dzyndzel na matówce, stara do schowania a nowa w ten sam sposób do ramki. Następnie ramką "klik" do zatrzasku i już Z powodu, że matówka Ef-D może inaczej przepuszczać światło w stosunku to oryginalnej (chociaż różnicy nie zauważyłem) trzeba odnaleźć i przełączyć adekwatną custom funkcję. Jeśli chodzi o działanie AF to nie zauważyłem różnicy.

Cytat Zamieszczone przez Leone Zobacz posta
    A czy ktoś używa matówki EF-S? W jaki sposób pomaga w ręcznym ustawieniu ostrości? Jakieś doświadczenia w tym zakresie...
    Leone, z tego, co się domyślam Ef-S ma klin. Używałem takiej matówki z 350D (nota bene od kolegi forumowicza) i mi akurat pozwalała na weryfikacje działania AF z Tamronkiem 28-75, który lubił się wyrwać czasem z zakresu głębi ostrości. Myślę, że w przypadku 40D może ona spełniać podobne zadanie a przede wszystkim pozwalać łatwiej ustawiać ostrość gdy podpięte są szkła manualne. Tylko, że 40D ma Live View i się do tego chyba lepiej nadaje, szczególnie przy zoomie 10x.
    Ostatnio edytowane przez dr11 ; 04-03-2008 o 01:23
    .

Uprawnienia umieszczania postów