Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: DSLR amatorski czy profesjonalny?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    (...)Było coś kiedyś o fotografie robiącym super reportaże z Iraku. Czym focił? Olkiem, chyba C 5050 (były u olka takie oznaczenia, lub podobne). Focił kompaktem. Na pytanie o niezawodność sprzętu odpowiadał: mam takich 10 w torbie
    Piękny patent . Najlepszy dowód na to, że nie ważne narzędzie ważne kto go trzyma.

Ja też miałem raz sytuację, że na koncercie w bardzo kameralnym miejscu nie wolno było robić zdjęć. Tzn. wolno było ale bez kłapania lustrem (słychać było jak wystrzał) i bez błysku. I ja z moimi L-kami i superchiperszybkąultranieszumiącą 30-tką byłem bezradny, a znajomy miał G7 bodajrze i zdjęcia robił .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 06-09-2007 o 17:56
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Piekny patent . Najlepszy dowód na to, że nie ważne narzędzie ważne kto go trzyma.
    I do tego właśnie sprowadza się ten trollowy wątek. Po co po raz tysięczny raz o tym samym że to fotograf robi zdjęcia a nie aparat?

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Piekny patent . Najlepszy dowód na to, że nie ważne narzędzie ważne kto go trzyma.
    Dokładnie, bo akurat w tej dziedzinie fotografii ważne jest ujęcie, a nie różnice w jakości czysto technicznej, które i tak ulegną zatarciu zanim zdjęcie dotrze do odbiorcy. Chyba że od ręki, ktoś foci na wystawę .
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Aparat i szkła maja tez znaczenie, ale w 80% zdjecie zalezy od osoby trzymajacej aparat w rekach.... Co z tego jak ktos robi 1d zdjecia, wcale nie oznacza to ze kompaktem nie mozna fajnego zdjecia zrobic.
    ubiegloroczne zdjecie ktore wygralo grand press zrobione bylo 10tka... niby stary aparat ale dalo sie zrobic zaje.... fotke.

Domyślnie

ubiegloroczne zdjecie ktore wygralo grand press zrobione bylo 10tka... niby stary aparat ale dalo sie zrobic zaje.... fotke.
    Aparat i szkła maja tez znaczenie, ale w 80% zdjecie zalezy od osoby trzymajacej aparat w rekach....
    to po co kupowałeś 20d?

Domyślnie

prawda jest taka ,ze jak jestes w Afryce nad oceanem to byle g..... zrobisz super zdjecie.
    CANON

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

uhm.
    ale kiepski fotograf zarówno byle gównem jak i super aparatem zrobi gówniane zdjęcie.

Co najwyżej może to być wtedy gówniane zdjęcie, za to w bardzo dobrej jakości technicznej.
    ;D
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik
    to po co kupowałeś 20d?
    bo mnie było na niego stać... i ten aparat mi spokojnie wystarcza, no poza tym ze źle współpracuje z gripem :/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    uhm.
    ale kiepski fotograf zarówno byle gównem jak i super aparatem zrobi gówniane zdjęcie.

Co najwyżej może to być wtedy gówniane zdjęcie, za to w bardzo dobrej jakości technicznej.
    ;D
    Kiepski fotograf ustawia na zielony kwadracik i smiga super zdjecia swoja malpka:-D
    CANON

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

paulx: kiepski fotograf ustawia na ziellony kwadracik.. i ma kiepsko skadrowane idealnie naświetlone i dobre technicznie gnioty...
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów