dokladnie nie brzeczy mocniej niz odpowiedniki nikona , jednak wystarczy lekki szum i nie slychac gloscniej dziala pikniecie potwierdzajace AF![]()
jak jestes z wawy to mozemy sie spotkac i pomacasz 35 f2
dokladnie nie brzeczy mocniej niz odpowiedniki nikona , jednak wystarczy lekki szum i nie slychac gloscniej dziala pikniecie potwierdzajace AF![]()
jak jestes z wawy to mozemy sie spotkac i pomacasz 35 f2
na moim blogu zdjecia kajetana mojego syna tylko z 35mm na f2-2,2
A zapomniałem dodać, że po pół roku użytkowania zepsuł się silniczek autofocusa (czy jak to się nazywa) i kumplowi też się zepsuł po jakimś czasie. Nagminnie też odpada przełącznik AF/MF (to nie tylko moje spostrzeżenie), więc trzeba go po jakimś czasie przykleić klejem
Poza tym bardzo lubię to szkło.
przelacznik to pikus kropelka rzadzia ile naprawa silniczka kosztuje
![]()
A nie wiem. Na gwarancji zrobili![]()
jak wyzej
czy ktos uzywa? najlepej z 5d
dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograftylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl
Ja używam z 5d. W sobotę był ze mną na weselu i powiem, że to szkło mnie zadziwia... na f2 90% trafionych w tańcu...
Używam z 5D.
Działa i jest Ok. Najbardziej denerwuje bzyczenie AF-u i nie najostrzej na pełnej dziurze.
Tu przykładowa fota:
http://www.digart.pl/zoom/2039796/Rafal.html
Dane w EXIFie
5D mk II + szkła. A900 + szkła. Minolta 600si + szkła. Zenit + szkła
Ja tam złego słowa o nim nie powiem, przynajmniej na cropie.
No, może jedynie "plasticzana" budowa trochę odstrasza.
W miarę ostry na f/2, a po minimalnym przymknięciu do f/2.2 nie wzbudza żadnych zastrzeżeń.
AF trochę bzyczy, ale zupełnie nieszkodliwie - jako jedyny, używany przeze mnie nie-USM zupełnie mi nie przeszkadza.
Ktoś tu napisał, że ma trochę spaprany bokeh, ale tego też nie zauważam.
Poniżej próbka z wczoraj na f/2.2 (portret trochę przerysowany z racji "ciasności") :
i crop 100% :
Bardzo lubię to szkło - na cropie to klasyczny standard - bardzo uniwersalny, jasny, lekki, nie zwracający na siebie uwagi i do tego tani (używka na ebay'u za jakieś 100,-EUR).
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ja tam złego słowa o nim nie powiem, przynajmniej na cropie.
No, może jedynie "plasticzana" budowa trochę odstrasza.
W miarę ostry na f/2, a po minimalnym przymknięciu do f/2.2 nie wzbudza żadnych zastrzeżeń.
AF trochę bzyczy, ale zupełnie nieszkodliwie - jako jedyny, używany przeze mnie nie-USM zupełnie mi nie przeszkadza.
Ktoś tu napisał, że ma trochę spaprany bokeh, ale tego też nie zauważam.
Poniżej próbka z wczoraj na f/2.2 (portret trochę przerysowany z racji "ciasności") :
i crop 100% :
Bardzo lubię to szkło - na cropie to klasyczny standard - bardzo uniwersalny, jasny, lekki, nie zwracający na siebie uwagi i do tego tani (używka na ebay'u za jakieś 100,-EUR).
Ostatnio edytowane przez Pirx ; 10-11-2008 o 23:39 Powód: Automerged Doublepost
Pozdrawiam,
Pirx