Proszę o informację czy obiektyw EF 35/2,0 dobrze współpracuje z matrycą pełnoklatkową oraz jaka jest jego jakość optyczna?
Proszę o informację czy obiektyw EF 35/2,0 dobrze współpracuje z matrycą pełnoklatkową oraz jaka jest jego jakość optyczna?
Ja może nie jestem maniakiem sprzętowym, ale dla mnie to świetne szkło. Używam od f2.0 i jestem zadowolony. Kontrastowe, ostre, ulubione. Choć otwarte ma trochę ciemniejsze brzegi i pewnie do ideału mu brakuje, to wystarczy przymknąć troszkę... ale tak jak pisałem wcześniej - dla mnie miodzio
![]()
Ja używam 35/2 z pełną klatką na analogu. W połączeniu z APX-em 100 efekty są rewelacyjne.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
na f2 to moze mistrzem ostrosci nie jest ale porowania mam z 35 1,4 i 50 1,4 natomiast od 2,8 w calym sercem polecam, ach fajna sprawa jest to ze na f2 trzyma kontrast bdb
Porównywał go może ktoś do tamrona 28-75? Chodzi mi tylko o głośność i szybkość AF.
nie mam tamrona , mialem 17-35 i 35 szybsza jest taka jakby szybsza lub bardzo podbna do 50 1,4 ale kwiczy nieziemsko choc mnie nie przeszkadza nawet w kosciele![]()
Bzyczeć bzyczy, ale nie ma co demonizować. Moje szkiełka AF Pentaxa cichsze nie są na pewno :-) Tyle że te pentaxowskie bzyczą zdecydowanie wolniej ;-)
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj