Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
sa chocby 100mm. tylko tutaj 350 PLN to za maly budzet na dwa filtry i uchwyt. dlatego nie pisalem.

ale jakby co holder Nisi V3 moge spokojnie polecic - na pelnej klatce zero winietowania do 16mm wlacznie (16-35/4), wiec w cropie 10mm powinien lyknac. tylko ze niestety ten holder, z uwagi na dolaczony w zestawie dedykowany polar, kosztuje okolo 600 PLN :/ a jeszcze potrzebujesz filtry, kosztujace minimum 200 PLN sztuka
używasz tego v3 ? 600zł z polarem to prawie darmo jest - może bym kupił bo nadal nie rozwiązałem problemu polara 105mm - jakoś wydanie na niego 1000zł wydaje mi się z obłędem i nie mogę sie powstrzymać od pytań kto tu kogo w bambuko, 1000 zł za dwie prostopadłe szybki kawałek folii i odrobinę mosiądzu to brzmi niezbyt poważnie.
ten polar dobry jest? ktoś używał?
a da się przypadkiem założyć holder lee na ten pierścień? - na filmie widziałem pierścień 82mm? są mniejsze 77mm? bo nie lubię reduktorów najczęściej się "to to cudo" zatnie w jakimś kluczowym fotograficznie momencie i taki z tego pożytek będzie.
no i ostanie pytanie facet na filmie mówi że to jest kompatybilne z lee (filtrami) i nie tylko - fajnie ale jak działa na tym big stopper uszczelka pasuje?