Strona 9 z 27 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 263

Wątek: Pytanie dotyczące filtrów Cokin

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Chciałem kupić sobie system cokin P + parę filtrów Hitecha , czy ktoś zna jakiś sklep internetowy godny polecenia ?

PS.
    Interesują mnie wyłącznie produkty oryginalne.
    http://www.raysfoto.pl/

Nie są tani, ale towar firmowy i sprawdzony.

He, he MacGyver był szybszy

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Chciałem kupić sobie system cokin P + parę filtrów Hitecha , czy ktoś zna jakiś sklep internetowy godny polecenia ?
    jesli masz jak zrobic przelew zagramaniczny (albo karte kredytowa), to przy wiekszym zamowieniu kierowalbym swoje kroki do: www.teamworkphoto.com
    ceny znacznie lepsze niz w Raysfoto, ale trzeba sie liczyc z kosztami wysylki (a Royal Mail lekko na glowe upadla z cennikiem miedzynarodowym )
    www albo tez flickr

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ceny mają istotnie w Raysfoto nie najniższe, ale i nie powalająco wysokie. Dla mnie najważniejsze jest jednak to że wszystko można zamówić w jednym miejscu i poza dość wyszukanymi kolorowymi połówkami zazwyczaj jest na stanie. Dużym plusem są też szybkie przesyłki.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Ceny mają istotnie w Raysfoto nie najniższe, ale i nie powalająco wysokie. Dla mnie najważniejsze jest jednak to że wszystko można zamówić w jednym miejscu i poza dość wyszukanymi kolorowymi połówkami zazwyczaj jest na stanie. Dużym plusem są też szybkie przesyłki.
    zgadza sie. pod wzgledem wysylki sa super i zawsze sobie chwalilem, ze mozna nawet po 17.00 zadzwonic a i tak na drugi dzien listonosz bedzie mial przesylke i jeszcze kupe drukowanej makulatury do czytania tam gdzie krol chodzi piechota

niemniej, jak policzylem koszt raptem 3 filtrow to z wysylka wyszlo to co bym zaplacil za 2 w Raysfoto. nie no... sorry...
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar Elmarqo
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ja kupiłem filtry Hitech w KUBISEK na Allegro. Błyskawiczna wysyłka, cena akceptowalna, profesjonalna obsługa. Oto link do jednej z jego aukcji.
    http://www.allegro.pl/item320735882_...u_cokin_p.html

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    to ja uscisle: Cokin ma tylko szare polowki, w odroznieniu od polowek neutralnych, ktore przyciemniaja ale nie zarozowiaja zdjec. jak sama nazwa wskazuje, nie jest to obliczone na neutralnosc kolorow. w praktyce Cokin okazuje sie tak samo przebarwiajacym g... jak chinskie podrobki, a kosztuje 2 razy wiecej.

moja rada: chcesz miec rozowe chmurki - uzywaj Cokina. chcesz miec normalne kolory - unikaj tego g... jak ognia
    Mam szarą połówkę Cokina Gradual G2 P 121. Sprawdziłem, że jest szara ponieważ składowe RGB ( próbkowanie w PS) są jednakowe we wszystkich punktach kadru - ciemnych i jasnych dla fotografii z filtrem białej kartki. Jakie wyniki daje w takim teście filtr neutralny? Chodzi mi konkretnie o składowe RGB w obszarze przyciemnionym jeżeli w obszarze przezroczystym wszystkie składowe są jednakowe. Chciałbym po prostu wiedzieć jaką barwę ma filtr neutralny. Sprawdził bym sobie sam ale nie mam takiego filtra .
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Początki nałogu Awatar pawel-foto
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

PS.
    Interesują mnie wyłącznie produkty oryginalne.
    W zeszłym roku można było kupić w niezłych cenach na MTŁ. A ja część kupiłem na Allegro-tylko już nie pamiętam u kogo ale warto przeszukać.
    1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Mam szarą połówkę Cokina Gradual G2 P 121. Sprawdziłem, że jest szara ponieważ składowe RGB ( próbkowanie w PS) są jednakowe we wszystkich punktach kadru - ciemnych i jasnych dla fotografii z filtrem białej kartki.
    z tego testu, ktory zrobiles wynika tylko tyle, ze transmisja swiatla bialego przez ten filtr jest pozbawiona dominant. natomiast stad jeszcze bardzo daleko do wyciagania wnioskow o transmisji poszczegolnych skladowych spektrum.

zgodnie z zasada, ze zdjecie jest warte 1000 slow:

tu jest roznica 1 dzialki gestosci na niekorzysc Cokina (3 dzialki vs 2 w Hitechu), ale to nie wystarcza, zeby tak spaskudzic kolory

u mnie Cokin nie istnieje w przypadku szarych filtrow. kolorowe moga byc, bo i tak wiadomo, ze przeklamuja. ale polowka szara to ma byc polowka szara, a nie buraczkowa. Hitech tez czasem lapie zafarb, ale jednak jest to na duzo mniejsza skale
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 07-03-2008 o 22:21
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

To jakaś katastrofa jest . To co widać na Twoich zdjęciach nie nadaje się do niczego. U mnie owszem chmurki dostają lekkiego zafarbu różowego ale całe zjawisko ma łagodniejszy przebieg zwłaszcza na samym niebie, które zachowuje ogólny odcień. Chyba powtarzalność filtrów nie jest mocną stroną Cokina .
    Bez filtra:
    Cokin G2 P121
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Strona 9 z 27 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów