Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Czy warto inwestować w m42 ?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fliegermaus Zobacz posta
    Jak sprawują się obiektywy zamontowane na redukcji z potwierdzaniem ostrości?

Jest sens kupować taką przejściówkę? To już spora suma, bo minimum 200 zł, a podobno potwierdzanie działa tylko dla ograniczonego zakresu przysłon.

Po przejrzeniu aukcji na allegro widzę, że niektórzy sprzedawcy reklamują redukcję z chipem w wersji 3 - to już najnowsza, czy czekać na wersję 4? :-)
    jakby to powiedzieć żeby nie skłamać, jak poczytasz forum m42 to dowiesz się że z potwierdzeniem nie jest tak różowo jak się wydaje być. mam potwierdzenie (wersja 3) i pewnie kupiłbym go jeszcze raz jakbym musiał. potwierdzenie mimo wszystko pomaga coś zobaczyć w maluteńkim i ciemnym wizjerku - przynajmniej zakres w którym trzeba wyostrzyć okiem a nie potwierdzeniem
    żeby rozwiać wszelkie wątpliwości to dodam że wcześniej przez dobrych kilkanaście lat fotogafowałem lustrankami z manualnymi obiektywami i z ustawianiem ostrości nie miałem problemów
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez canli Zobacz posta
    a co powiecie o MC MTO 11CA 10/1000 ? nie wiem czy w ogole warto sie zastanawiac nad czyms takim .....
    potwierdzenie działa najwyżej do 8 (przynajmniej tak je reklamują), do 5.6 działa przyzwoicie więc przy 10 będziesz ostrzył tylko na to co widzisz jeśli będzie to nieskończoność to sprawa staje się prosta
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 08-09-2007 o 18:46 Powód: Automerged Doublepost
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uprawnienia umieszczania postów