Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: Ścierwojady są wśród nas? czyli Marszałek Sejmu o fotoreporterach.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Lightbulb Ścierwojady są wśród nas? czyli Marszałek Sejmu o fotoreporterach.

Marszałek Sejmu Ludwik Dorn zaznaczył, że określenia "ścierwojady" pod adresem niektórych fotoreporterów nie wypowiedział publicznie, a - jak dodał - "jeśli ktoś podsłuchał, to jego problem".
    - Wczoraj nazwał pan fotoreporterów, którzy pracują w Sejmie "ścierwojady", chciałabym zapytać czy pan przeprosi fotoreporterów za to słowo i czy to jest może jakiś cytat? - pytała marszałka dziennikarka podczas konferencji w Sejmie.

- Moje doświadczenia z fotoreporterami są takie, że wbrew mojej woli sfotografowali mnie półnagiego, w samych majtkach na szpitalnym łóżku, na którym ja leżałem ze złamanym kręgosłupem, że zepsuli mi wydarzenie w życiu ważne, czyli ślub, że ostatnio fotoreporter, nawet teraz, kiedy chodzę o kulach, stanął w drzwiach do wyjścia do gabinetu i musiał być siłą przez oficera BOR stamtąd wypychany - mówił marszałek. Dorn deklarował, że "ma duży szacunek dla nienachalnych, przestrzegających elementarnych reguł zachowania fotoreporterów, ale istnieje też taka grupa, którą określa tak, jak określa".

http://wiadomosci.onet.pl/1600352,11,item.html

Bywalec Awatar M.I.K
    Miasto
    Jastrzębie Zdrój / Kraków

Domyślnie

Co zrobić... widać, w ****ch sie poprzewracalo
    Life is a box of chocolates, Forrest. You never know what you're gonna get.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Fajny komentarz w radiu słyszałem: "ścierwojad to coś co zjada ścierwo"

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M.I.K Zobacz posta
    Co zrobić... widać, w ****ch sie poprzewracalo
    Dokladnie. Coraz wiecej hamstwa wsrod fotoreporterow. W tym przypadku po czesci trzeba przyznac racje Dornowi. W koncu ktos glosno nazwal po imieniu te czesc branzowcow goniacych za glupim zdjeciem. Jakies zasady kultury powinny obowiazywac, bo w koncu zupelnie 'zezwierzeciejemy'.
    Cyfra dodatkowo nasilila te eskalacje hamstwa fotoreporterskiego. Kiedys zeby byc fotografem trzeba bylo wiecej i na ogol ludzie ci mieli wiecej kultury. Obecnie zatrudnia sie w szmatlawcach bydlo placac po 20 zl za fotke.

Bywalec
    Miasto
    U.K.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    [...]W tym przypadku po czesci trzeba przyznac racje Dornowi. [...]
    Tylko sie potem nie dziw, ze nie mozesz w sumie niczemu i nikomu robic zdjec, pretensje po tym napiszesz do samego Siebie...

Tutaj (UK) w 99% miejsc mozesz robic zdjecia (wyjatkowo czasem nie mozesz uzywac statywu), jak jest w polsce, mozna przeczytac chocby na forum tutaj. Ale coz, wolnosc (slowa, wyznania, mysli itd) w polsce i UK, to inna "inkszosc"
    Canon DSLR i "L"ki

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kreon Zobacz posta
    Tylko sie potem nie dziw, ze nie mozesz w sumie niczemu i nikomu robic zdjec, pretensje po tym napiszesz do samego Siebie...

Tutaj (UK) w 99% miejsc mozesz robic zdjecia (wyjatkowo czasem nie mozesz uzywac statywu), jak jest w polsce, mozna przeczytac chocby na forum tutaj. Ale coz, wolnosc (slowa, wyznania, mysli itd) w polsce i UK, to inna "inkszosc"
    chyba ekstrapolujesz jakies inne przemyslenia na ta sytuacje.

mowa jest nie o prawie pisanym do wykonywania zdjec osob publicznych, ale o niepisanych zasadach wykorzystania tego prawa, czyli mowiac po polsku: przyzwoleniu na wlazenie komus z butami w zycie.

jak Ci sie Polska nie podoba to OK. ale nie o tym jest mowa w tym watku
    www albo tez flickr

Bywalec
    Miasto
    U.K.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    [...]mowa jest nie o prawie pisanym do wykonywania zdjec osob publicznych, ale o niepisanych zasadach wykorzystania tego prawa, czyli mowiac po polsku: przyzwoleniu na wlazenie komus z butami w zycie.
    Ale zrozum(cie), ze jesli ktos sie staje osoba publiczna, to musi sie wlasnie z tym liczyc i tak jest w kazdym (prawie) kraju. Juz byl taki czas, ze nikt np. politykom nie patrzyl na rece (bo bylo to zakazane). I nie chodzi mi o to co wyzej ktos opisal (sikanie do pisuaru).

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    jak Ci sie Polska nie podoba to OK. ale nie o tym jest mowa w tym watku
    Tak Polska mi sie nie podoba, jesli chodzi o wolnosc. Wyjezdzajac z kraju jakis czas temu, zaczolem "oddychac" bo moge myslec, mowic i pisac co chce... I ktos kto tego slucha, czy czyta, moze sie z tym nie zgodzic, ale nie bede z tego powodu tepiony, bo jestem innowierca czy tam niewierzacym (to tylko przyklad).
    EOT
    Canon DSLR i "L"ki

Domyślnie

aptur : Chyba sluchamy tego samego jedynie slusznego radia ...

Niektorzy paparazzi to faktycznie scierwojady Ludwiczek, jak rzadko, trafil w sendo :]

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rachwal Zobacz posta
    aptur : Chyba sluchamy tego samego jedynie slusznego radia ...

Niektorzy paparazzi to faktycznie scierwojady Ludwiczek, jak rzadko, trafil w sendo :]
    TOKFM
    Dorn się sam określił jako.... no ten którego zjadają ścierwojady

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów