Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: Ścierwojady są wśród nas? czyli Marszałek Sejmu o fotoreporterach.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    Czyli że niby przy okazji kampanii wyborczej Marszałek Sejmu RP ma prawo obrażać fotoreporterów? A sprzątaczki? A kierowców?
    Może tylko jakąś grupę społeczną obrażać, czy tak w ogóle może?
    A poza kampanią nie może? Czy też możę?

I czy tylko Mrszałek? Czy ja też mogę podejść do Kowalskiego i powiedzieć: "Ty ścierwojadzie"?
    Zręczne odwrócenie kota ogonem, ale śmiem twierdzić, że Dorn nie przeklął ze względu na wybory ani na swoje stanowisko tylko ze względu na skandaliczne zachowanie pewnych "fotoreporterów". W określeniu "ścierowjady" nie ma informacji, że dotyczy ono wszystkich fotoreporterów. To pani Chwilowo-Zalewska świadomie nadinterpretowała (za to jej płacą) pytając czy Dorn zechciałby przeprosić fotoreporterów (w domyśle wszystkich - gremialnie). Podobnie jak późniejszy list otwarty do Dorna idzie dalej w tym tropem sugerując, że wszyscy fotoreporterzy poczuli się dotknięci czyli wszyscy podpisani zrozumieli, że to oni również są "ścierwojadami"? Czy fotoreproter, który wykonuje swój zawód z zachowaniem reguł przyzwoitości mógłby się poczuć dotknięty pejoratywnym określeniem adresowanym wyraźnie do tych nieprzyzwoitych? Możnaby sądzić, że "ścierwojady" zrozumiały, że są "ścierwojadami" i jeszcze żadają żeby ich przeproscić...

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Czyżby dały znać o sobie jakieś kompleksy?
    Niestety to tylko pozornie taka przenikliwa psychoanaliza jak Ci się pewnie wydawało... - Obawiam się również, że zbyt szablonowa by się nią dłużej zajmować. Ale z drugiej strony nie widać tu jeszcze większego zacietrzewienia wiec może przychylne odczytanie przytoczonego przez Ciebie fragmentu jest jeszcze możliwe??? ;-)
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

galesia
    Guest

Domyślnie

mówicie co chcecie, ale ja jestem z tych którzy mogliby zrobić zdjęcie każdej osobie publicznej w najbardziej ostrej sytuacji. Typowy "scierwojad" ze wskazaniem na ścierwo. Może nie wszedłbym na grób, żeby mieć dobre ujęcie spuszczanej trumny, ale np. zapłaciłbym grabarzowi, żeby móc zrobić zdjęcie. Jest popyt jest sprzedaż, a taki Dorn w szpitalu, w piżamie z połamanymi nogami to już wogóle super rarytas. Szacunek, dla tych fotografów, którzy są cwańsi niż BOR i wszyscy dookoła haha, pozdrawiam. Szczytem marzeń jest juz np. pogoń za książną Dianą i zrobienie jej zdjęcia jak wsadzają ją do czarnego worka.

Uprawnienia umieszczania postów