Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Proshow - fatalna jakosc zdjec!!!

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Proshow - fatalna jakosc zdjec!!!

Koledzy miałem okazje pobawic sie wczoraj po raz pierwszy tym cudenkiem i powiem tylko tyle, program jest swietny. Niestety roza ma kolce. Macie moze na to jakas rade. Do prezentacji dodaje fotki bardzo dobrej jakosci z ktorych robie odbitki 20x30 i niestety nie potrafie tego rozgryzc, ale po puszczeniu podgladu slideshow jakosc tych zdjec jest fatalna(jestem esteta i zwracam bacznie uwage na takie drobiazgi). Co robie źle? Zapisywalem wynikowo do DVD, do pliku wyjsciowego EXE, probowalem roznie kadrowac, rozne rozdzielczosci i za kazdym razem to samo .......kiepska jakosc fotki w slideshow Bede wdzieczny za pomoc. Mam nadzieje ze da sie to jakos rozwiazac, nie wierze ze tak rozbudowany program moze tak kiepscic fotki-pewnie blad lezy po mojej stronie
    Pozdrawiam

Uzależniony

Domyślnie

może zerknij tutaj:
    http://canon-board.info/showthread.p...067#post359067

u mnie po zastosowaniu tych ustawień jakość pokazu jest taka jak oryg. zdjęcia..
    Heniek

Domyślnie

a nie dzialasz przypadkiem na viscie?
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Początki nałogu Awatar 2marekm
    Miasto
    Słupsk

Domyślnie

A właśnie ...co ma wspólnego Vista do jakości fotek ? U siebie też zaobserwowałem pogorszenie, po przejściu na ten system.

Domyślnie

co dokladnie ma wspolnego to niestety nie wiem, ale u mnie wyglada to tak:
    1) prezentacja robiona na viscie - na viscie kicha, na xp kicha
    2) prezentacja robiona na xp - na viscie kicha, na xp ok
    3) prezentacje innych osob z forum - na xp ok, na viscie roznie. I wlasnie to roznie mnie zastanawia... rozne wersje programow?

Powyzsze wypadki opisuja korzystanie z najnowszego psg dostepnego na stronie domowej programu.
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

do prezentacji wstaw zdjecie w docelowej wielkosci. Nie pozwalaj zeby automatyka sama ci je pomniejszala.

Początki nałogu Awatar 2marekm
    Miasto
    Słupsk

Domyślnie

Wstawiać można w niezmienionej rozdzielczości. Ale już w "Create Output", należy bezwzględnie rozdzielczość dopasowywać pod konkretne urządzenie, aby mieć najlepszą jakość z możliwych. Posiadam monitor 21" i rozdzielczość ustawiałem na 1600x1200 /PC Executable/.
    Wstepnie było ustawione na 800x600 i przy zoomie było tragicznie.

Uprawnienia umieszczania postów