Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 50

Wątek: Sredni format

Domyślnie

nie przekreslalbym tego-canon strasznie sie oblowil na sprzedazy np 350d i innych,a po wejsciu z srednim wykosilby innych na tym rynku cena....wystawiajac cos takiego czym teraz jest 5d w malym obrazku-biednie wypasiony-tyle,ze ma FF
    CANON

Domyślnie Małym obrazku liderem a w średnim ostatni??

W średniej "puszce" synchro z błyskiem to jedna z ważniejszych kwestii albo puszka ma szczelinowa migawkę z 1/125s + kilka szkieł z centralna migawka albo wszystkie szkła z centralnymi migawkami i wtedy to juz nie jest tanie.
    Tutaj Canon nie byłby liderem...Hasselblad, Rollei/Leaf

Doganiać rozdzielczością /z mniejszymi szumami/ z poręczniejszą puszką i bardzo szybkim Af to ich polityka. A wejscie w sredni format to bezpośrednie porównanie choćby z srednioformatowymi szkłam Schneider-Kreuznach AF HFT PQS z wysoka rozdzielczością i migawka 1/1000s to ($$$$)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paulx Zobacz posta
    nie przekreslalbym tego-canon strasznie sie oblowil na sprzedazy np 350d i innych,a po wejsciu z srednim wykosilby innych na tym rynku cena....wystawiajac cos takiego czym teraz jest 5d w malym obrazku-biednie wypasiony-tyle,ze ma FF
    Tyle że problem polega, że na tym rynku MF nie za bardzo jest co kosić i myślę, że w Canonie doskonale o tym wiedzą. I dlatego im się nie pali, że by nań wejść.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Na szeroko pojetym zachodzie powraca do lask MF z cyfra bo ceny przestawek robia sie coraz bardziej przystepne (za wynajem, bo malo kto kupuje). Niektorzy zdmuchuja nawet kurz z Mammamyi RZ i uzywaja ich z przystawkami. A fotografia reklamowa to glownie MF, nie dlatego ze DSLRy im nie dorownuja tylko dlatego ze TEGO ZYCZY SOBIE KLIENT. Argumenty klientow sa rozne, nie zawsze zgodne z prawda ale klient nasz pan wiec MF z przystawkami pracuja i to duzo. A beda jeszcze wiecej. Canon dobrze zrobilby wbijajac sie z czyms na bazie Contaxa 645. Dolkow pod DSLR by nie podkopal bo taki canonowski MF kosztowalby pewnie 3x tyle 1ds MkIII (jak nie 4x). To poprostu inny segment rynku na ktory zapotrzebowanie i tak bedzie roslo mimo polepszania DSLRow.
    "Czarny pudel na sniegu sie sprawdza"

Domyślnie

a 1ds MkIII dzieli moze juz jeden krok od MF??? dlatego sadze ,ze przed 2010 wlasnie canon pokusi sie o to....
    CANON

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

a 1ds MkIII dzieli moze juz jeden krok od MF???
    Ale niby w jaki sposób?

Domyślnie

napisalem jeden krok,a jaki duzy jest ten krok to zalezy od punktu widzenia roznych fachowcow na tym forum
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    moze wejsc na poczatku taki APS-C dla MF-czyli cos wiekszego od Malego obrazka-zwanego FF przez canona i mniejszego od MF???
    Ostatnio edytowane przez Paulx ; 07-09-2007 o 18:56 Powód: Automerged Doublepost
    CANON

Domyślnie

moze wejsc na poczatku taki APS-C dla MF-czyli cos wiekszego od Malego obrazka-zwanego FF przez canona i mniejszego od MF???
    Dla Mamyi RZ przyssawki cyfrowe nie maja pelnego wymiaru klatki MF, i tak masz cropa. Czesc jest 44x33mm a czesc 49x36mm (Aspekt 3:4, jak w idiotkamerach )
    "Czarny pudel na sniegu sie sprawdza"

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Jakiś rok temu poważnie zastanawiałem się nad zakupem bliżej jeszcze nie określonego średniego formatu i dwóch szkiełek (80-180mm). Wtedy na tapecie był 645 pentaxa oraz rumorsy o wykupieniu contaxa przez canona.
    Zrezygnowałem z kilku powodów. Pierwszym była szybkość i wygoda pracy.
    A ja wybrałem 6x7 właśnie ze względu na wygodę pracy
    Lubię sobie na spokojnie ustawić ostrość, ekspozycję... poza tym RB i RZ mają obrotową kasetę a ja robię praktycznie 100% pionowych kadrów

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez king_nothing Zobacz posta
    Na szeroko pojetym zachodzie powraca do lask MF z cyfra bo ceny przestawek robia sie coraz bardziej przystepne (za wynajem, bo malo kto kupuje). Niektorzy zdmuchuja nawet kurz z Mammamyi RZ i uzywaja ich z przystawkami. A fotografia reklamowa to glownie MF, nie dlatego ze DSLRy im nie dorownuja tylko dlatego ze TEGO ZYCZY SOBIE KLIENT. Argumenty klientow sa rozne, nie zawsze zgodne z prawda ale klient nasz pan wiec MF z przystawkami pracuja i to duzo. A beda jeszcze wiecej. Canon dobrze zrobilby wbijajac sie z czyms na bazie Contaxa 645. Dolkow pod DSLR by nie podkopal bo taki canonowski MF kosztowalby pewnie 3x tyle 1ds MkIII (jak nie 4x). To poprostu inny segment rynku na ktory zapotrzebowanie i tak bedzie roslo mimo polepszania DSLRow.
    Ja też nie mam nic przeciwko żeby C zrobił MF-a ale jakoś w to słabo wierzę. To raczej firma która jest nastawiona na duży obrót i duży zarobek. Myślę że już 1Ds to taki ewenement i raczej nie będą dalej brnęli w temat powiększania stajni ekskluzywnych cyfrówek. Obym się mylił. Taki odpowiednik Mamyi ZD w wykonaniu Canona byłby piękną sprawą. Choć tu pojawia się kolejny problem. Musieliby zrobić nową optykę, bo stara byłaby niekompatybilna . Także dla nas użytkowników to w zasadzie jeden pies czy kupować coś z napisem M czy C.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów