Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Wątek: Czemu Canon nie robi w dSLR eye-control?

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czy któryś mod może zmienić tytuł wątku na :"teoria spiskowa według canona"?
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Szybko, pewnie, niezawodnie. Tylko trzeba było dobrze się skalibrować.
    Mój błąd. - Pytająć jak to działa chodziło mi o zasadę, mechanizm, budowę tego patentu.
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    Mój błąd. - Pytająć jak to działa chodziło mi o zasadę, mechanizm, budowę tego patentu.
    Zasada działania w skrócie wygląda tak, że gałka oczna oświetlana jest światłem podczerwonym, a na podstawie pomiaru odbijania się tego światła wyliczany jest ruch samej gałki. Dlatego muszla oczna aparatów, w których było to stosowane jest taka nieproporcjonalnie wielka. Canon zapewne zaadaptował tu (uprościł) rozwiązanie opracowane dla wojska, a stosowane w wiadomym celu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    Ogólnie - w pryzmat był wbudowany system diod (fotodiod?) śledzący ruch gałki ocznej. Próbowałem coś znaleźć w sieci ale żadnych konkretów. Na mój chłopski rozum to może mierzą ilość odbitego światła od gałki ocznej albo jego pochłanianie

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cyborg Zobacz posta
    Canon zapewne zaadaptował tu (uprościł) rozwiązanie opracowane dla wojska, a stosowane w wiadomym celu.
    A dokladniej z helikopterow Apache 8) (steruja dzielkiem pokladowym za pomoca wzroku, na helmie wyswietlany celownik i HUD).

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W szczegolach to wiedza inzynierowie Canona ale sadze, ze zasada dzialania przypomina myszki optyczne, ktora kazdy pewnie ma na biurku. Z tym ze nie uzywa sie diod LED czerwonych ale na podczerwien. I chyba w eye-control DPI takiego ukladu detekcyjnego musi byc znacznie wieksza niz w myszce.
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jatzzek Zobacz posta
    W szczegolach to wiedza inzynierowie Canona ale sadze, ze zasada dzialania przypomina myszki optyczne, ktora kazdy pewnie ma na biurku. Z tym ze nie uzywa sie diod LED czerwonych ale na podczerwien.
    Nie. W obecnych myszkach optycznych stosowana jest kamera CCD i program porównujący kolejne klatki. W EC jest prostszy układ.

Cytat Zamieszczone przez jatzzek Zobacz posta
    I chyba w eye-control DPI takiego ukladu detekcyjnego musi byc znacznie wieksza niz w myszce.
    Po raz kolejny nie. Obecne myszki mają ok. 1000 DPI. W EC wystarczy wielokrotnie mniej.

Pełne uzależnienie
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 05-09-2007 o 18:27
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu Awatar Pirx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez papierzyna Zobacz posta
    A najbardziej DSLRach prócz marnego AF denerwuje mnie fakt, że nie ma ATTL. Ten system nie nadaje się do współpracy z matrycą? Przecież 30 czy 3 i 1 mają oba systemy (ETTL i ATTL), więc nie jest to problem konstrukcyjny. Zmuszenie do zakupu nowych lamp?
    A-TTL działa w oparciu o pomiar światła odbitego od powierzchni filmu.
    W dSLR nie ma filmu - nie ma A-TTL. Żaden spisek, tylko właśnie problem konstrukcyjny.

Dopiero zaczyna Awatar woyakus

Domyślnie

Marketing....Marketing...Marketing a jak z z 20d zrobic 40d? na body przed 20d wstawic znaczek "2x" jak to wymyslij moj kolega przed chwila i bedziesz mial prototyp

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów