Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Wątek: Czemu Canon nie robi w dSLR eye-control?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Szybko, pewnie, niezawodnie. Tylko trzeba było dobrze się skalibrować.
    Mój błąd. - Pytająć jak to działa chodziło mi o zasadę, mechanizm, budowę tego patentu.
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    Mój błąd. - Pytająć jak to działa chodziło mi o zasadę, mechanizm, budowę tego patentu.
    Zasada działania w skrócie wygląda tak, że gałka oczna oświetlana jest światłem podczerwonym, a na podstawie pomiaru odbijania się tego światła wyliczany jest ruch samej gałki. Dlatego muszla oczna aparatów, w których było to stosowane jest taka nieproporcjonalnie wielka. Canon zapewne zaadaptował tu (uprościł) rozwiązanie opracowane dla wojska, a stosowane w wiadomym celu.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cyborg Zobacz posta
    Canon zapewne zaadaptował tu (uprościł) rozwiązanie opracowane dla wojska, a stosowane w wiadomym celu.
    A dokladniej z helikopterow Apache 8) (steruja dzielkiem pokladowym za pomoca wzroku, na helmie wyswietlany celownik i HUD).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    Ogólnie - w pryzmat był wbudowany system diod (fotodiod?) śledzący ruch gałki ocznej. Próbowałem coś znaleźć w sieci ale żadnych konkretów. Na mój chłopski rozum to może mierzą ilość odbitego światła od gałki ocznej albo jego pochłanianie

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W szczegolach to wiedza inzynierowie Canona ale sadze, ze zasada dzialania przypomina myszki optyczne, ktora kazdy pewnie ma na biurku. Z tym ze nie uzywa sie diod LED czerwonych ale na podczerwien. I chyba w eye-control DPI takiego ukladu detekcyjnego musi byc znacznie wieksza niz w myszce.
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czy któryś mod może zmienić tytuł wątku na :"teoria spiskowa według canona"?
    Jarek

Pełne uzależnienie
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 05-09-2007 o 18:27
    EOS - conditio sine Kwanon...

Dopiero zaczyna Awatar woyakus

Domyślnie

Marketing....Marketing...Marketing a jak z z 20d zrobic 40d? na body przed 20d wstawic znaczek "2x" jak to wymyslij moj kolega przed chwila i bedziesz mial prototyp

Bywalec Awatar dominix
    Miasto
    Okpo Geoje South Korea

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jedrucha Zobacz posta
    jak w temacie...
    ktoś się orientuje?
    Ja się zastanawiam czemu zrobił w analogach. Raz włączyłem, spróbowałem skalibrować i wyłączyłem i zapomniałem gdzie jest włącznik. Nie działa z pewnymi delikatnymi wadami wzroku

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A dokladniej z helikopterow Apache 8) (steruja dzielkiem pokladowym za pomoca wzroku, na helmie wyswietlany celownik i HUD).
    I był nawet taki film, gdzie było to dobrze pokazane. Nicholas Cage jeździł z majtkami na głowie bo miał problem z dominacją jednego oka i kłopoty z owym celownikiem.

Pozdrawiam
    Dominik
    EOS 3, EOS 40D, EOS 7D, 17-40 f/4L, 28-135 f/3.5-5.6 IS USM, 75-300 f/4-5.6, 50 f/1.4,
    100 f/2.8 Macro USM, 580ex, kilka hoya hmc pro1, Lowepro SR 100 AW, CT AW Fotki tutaj

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Usuń nawias na końcu linku.
    Widze, że lepiej się w tym orientujesz. Czyli steruje się ruchami całej głowy nie źrenicy jak w canonie?

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów