Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: trudny wybór - pomozecie?

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SM31 Zobacz posta
    Natomiast G9 kusi ceną, można go mieć za 1700, ma 12 mln matrycę, i w sumie wada jest jedynie mały wizjerek. Oczywiście nie wiem jak wygląda w nim obiektyw - chciałbym docelowo zrobić zdjęcie a nie rozmazany obraz czegoś. Nie wiem. Nie mam koncepcji
    kompakty i hybrydy to dzisiaj półśrodki. body 400D, które aktualnie jest najszybszym body w segmencie lustrzanek amatorskich (przynajmniej u Canona) możesz mieć rzeczywiście już za 2300, do tego karta ok. 100zł i używany 70-210 tak jak radzą przedpiścy. i tyle wystarczy na dobry start.

ale jeśli kusi Cię G9, to przejdź się do sklepu, potrzymaj w ręku, popatrz przez ten wizjer i co tam jeszcze chcesz, i przekonaj się sam co Ci wystarczy... dla mnie zabawa z kompaktem to zabawa na krótki dystans

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

w sumie nie pomyślałam, że ergonomia 400D + lufa 70-210 może dla kogoś stanowić problem. dla mnie ten problem nie istnieje, bo mam małe dłonie. 20D z podpiętym 17-40 kuzyna był dla mnie za duży i za ciężki. ale z czasem można dokupić grip, też używany i po sprawie

Uprawnienia umieszczania postów