Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 43 z 43

Wątek: trudny wybór - pomozecie?

Bywalec
    Miasto
    Lublin/Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Zapomniałem
    Heh... na początku zaznaczę, że delikatnie śmieszą mnie określenia typu "obiektyw do reporterki" albo "obiektyw do portretu" ale dobra, niech będzie. Więc:
    portrety 70-200/2.8 is
    reporterka 24-70 (nie przekonuje mnie 24-105 bo jest ciemny chyba, że macie inne zdanie)
    Wszystko zamyka się w ślubie oraz koncercie i przyrodzie
    Do makro mam swoje patenty
    Jedyne o co się boję to to, że trafię na jakieś lipne egzemplarze...(tą chorobą zaraziłem się na tym forum )

Domyślnie

chyba bardziej chodziło o to czy to szkła na uzytek rodzinny, czy może bedziesz zarabial nimi pieniadze (np sluby, komunie itp)

do rodzinkowego wybiore 24-105 bo obecnego tamrona i tak przymykam do 4.5-5.6 zeby miec odpowiednia GO

byc moze do slubów lepsze bedzie jasniejsze szklo;
    co do portretów to na apsc sa alternatywy typu 85 f1.8 które równie dobrze sprawuje sie na FF (~1400pln)
    jesli weźmiesz to pod uwagę to moze sie okazac ze nie bedzie potrzebny zoom 70-200... choc z drugiej strony piszesz o koncertach...
    życie to sztuka wyboru
    ja stosuje prostą metode: zarabiasz foceniem=brak kompromisów sprzetowych
    nie zarabiasz a jedynie sie pasjonujesz/masz hobby = w zależności od gnuśności i portfela - albo kombinujesz i idziesz w tansze rzeczy a jak portfel pozwala to powyzsze jest zbedne
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

zawodnik
    Guest

Domyślnie

a jak wyglada porownanie tych aparatow ktory jest lepszy:
    Canon A630, A640, A650IS, A710IS, A7210 IS, SX 100IS

ROZPIETOSC PARAMETRO MOZE TROCHE DUZA ALE DO TYLU UDALO MI SIE ZAWEZYC KRAG POSZUKIWAN

dodam ze seria A 6.. ma lekka przewage gdyz ma ruchomy LCD
    a jak z pozostalymi parametreami ktory wypada lepiej?

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów