Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Wątek: trudny wybór - pomozecie?

SM31
    Guest

Domyślnie

Cóż, raz już nie korzystałem w doświadczenia innych i wcale mi się efekty tegoż występku nie podobają. Jest możliwość powiększenia budżetu, w przypadku gdybym sprzedał body i jakieś szkiełko minolty ale nie wiem czy ktoś się tym zainteresuje. No i rzecz jasna mogę pchnąć z6 ale myślę, że nie będzie zbyt wiele kasy z tego.
    Czy szkła typu 70-210 UMC muszą być jakieś konkretne? Mają jakieś specjalne oznaczenia? Widziałem na allegro takie szkła ze swiatłem 3,5-4,5 i 4,5-5,6 . Czego konkretnie szukać?

Uzależniony

Domyślnie

Tak jak napisał MacGyver: Canon EF 70-210 3.5-4.5 USM

Canon - producent ;-)

EF - typ bagnetu, w tym wypadku pasuje do wszystkich EOS'ów (do cyfrowych EOS'ów z crop'em idą też EF-S, ale tych z kolei nie podepniesz do analoga lub pełnoklatkowca jak 5D)

70-210 - to jasne

3,5-4,5 - to chyba też (tylko co to za wersja 4,5-5,6? jakoś nigdy na to nie trafiłem.. nie pomyliłeś się przypadkiem?)

USM - o tym też już było (superszybki i precyzyjny silniczek Canon'a). W pełnej wersji ("ring-type") zwykle nieco cichszy, może nieco szybszy i zazwyczaj ma też FTM (możliwość ręcznej poprawki ogniskowania bez wyłączania AF w trybie One-Shot). Dany obiektyw Canon'a nie występuje w dwóch odmianach USM - jest albo taki (ring-type), albo taki (micro) (najwyżej kilka modeli występuje w wersji z USM lub ze zwykłym motorkiem, ale to nas nie interesuje).
    Podany EF 70-210 3.5-4.5 USM, ma pełny "ring-type" z FTM.

O innych oznaczeniach w tym wypadku (np. numerach jakichś wadliwych serii) nic mi nie wiadomo.

Aha... rozmiar filtra - 58mm ;-)
    Ostatnio edytowane przez APP ; 05-09-2007 o 12:35

SM31
    Guest

Domyślnie

Myślę, że się nie pomyliiłem aczkolwiek wszystko jest możliwe
    http://allegro.pl/item231318511__can...y_od_1zl_.html

Tyle ze nie 70-210 ale 55-200, to jest zupełnie inna seria?

Uzależniony

Domyślnie

Oczywiście, że to co innego. To dwa zupełnie różne obiektywy.
    Nie ma tutaj jakiejś "serii" to po prostu zupełnie inny model... Coś jak różnica między golf'em a passat'em - i to i to VW, ale auta różne (owszem, niektóre silniki się pokrywają, ale jak ktoś już mi kiedyś napisał.. nie rozbijajmy g.... na atomy. Ukłony dla Kubaman ;-)).
    Ostatnio edytowane przez APP ; 05-09-2007 o 12:46

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    dzięki za linka

Jest możliwość powiększenia budżetu, w przypadku gdybym sprzedał body i jakieś szkiełko minolty ale nie wiem czy ktoś się tym zainteresuje. No i rzecz jasna mogę pchnąć z6 ale myślę, że nie będzie zbyt wiele kasy z tego.
    ja bym na Twoim miejscu próbował... jeśli kupisz porządną lustrzankę to wątpię że będziesz często używać starego sprzętu...

pozdrawiam,
    Robert
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

A jakbyś sie przypadkiem zdecydował na 28-135 IS to wal do mnie

Domyślnie

koniecznie to szkło f3.5-4.5
    z tego co sie orientuje ono później znikneło z produkcji a pojawiło się ... 70-200 f4 L :-)

jesli focisz takie ruchome obiekty to na poczatek wystarczy

mysle ze musimy cię też ostrzec - zakup lustrzanki to dopiero preludium do wydatków
    tak wiec nie mysl o jak najlepszej puszce bo zmienisz ja szybciej niz myslisz;

a pozniej bedizesz chcial zmieniac szkła... choć wiem ze wszystko zalezy od portfela
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Bywalec Awatar levybike
    Miasto
    Zwierzyniec/Kielce/Zamość

Domyślnie

ja bym wybrał 400D lub 350D, szkło 35-105 3,5-4,5 (stare szkło autofokus wolny i głośny, optycznie świetny od pełnej dziury, kontrastowy, kolory bdb) za 250-300 zł. I jeszcze troszkę dozbierać do 70-210 3,5-4,5 i super zestaw.
    Aparat firmy Kanion

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Robgr85 3 dni temu kupiłem to szkło za 800zł może jutro je dostene opisze co i jak

Szkło dostałem. Nie mam chwilowo cyfry by dać sample. Mogę jedynie ocenić AF po podpięciu do analogowego 50e. Twierdze że panowie nie warto inwesotwać w Sigme 70-300 DG APO Macro.
    Ostatnio edytowane przez dj_zibi ; 06-09-2007 o 14:55

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów