Pokaż wyniki od 11 do 20 z 54

Wątek: Jak ustawić ostrość przy autoportrecie

Widok wątkowy

Uzależniony

Domyślnie

Nie wiem jakiej precyzji ustawienia ostrości wymagasz a21031979. Nadzwyczajną skutecznością to żadna z metod popisać się nie może... 25% powiadasz... Nie wiedziałem, że klisza do 350D taka droga.. i że wywołanie żeby sprawdzić efekty tyle czasu zajmuje. ;-)
    Aparat na statyw, ustawienia na manual, obiekt "wstępny", regulacje, pilot w dłoń, podmiana, "cyk", pochylić nieco to i owo.. czy co tam... "cyk", podsunąć się troszeczkę, "cyk"... jeszcze troszeczkę, "cyk", ... ot i filozofia.

A tak zupełnie już nawiasem, to bardzo mi się podoba pomysł z live view i lusterkiem, zwłaszcza jak się ustawia aparat nieco dalej... zaraz ktoś napisze, że zawsze można do tego dorzucić jakiś powiększalnik, kamerkę+rzutnik itp i sobie na ścianę wyświetlać
    No i czy taki wyświetlacz, nawet trzymany w rękach, jest w stanie dać dostateczną precyzję ustawienia ostrości, bo sądząc po fakcie, że taki wątek w ogóle się narodził, to ta precyzja chyba ma być dość spora (?).
    A tu jeszcze podobnej maści wątek dla pracowitych: można sobie "skalibrować" miejsce pracy - przynajmniej do pewnych zastosowań da to powtarzalne efekty ;-)
    Ostatnio edytowane przez APP ; 04-09-2007 o 19:20

Uprawnienia umieszczania postów