tylko 100 ?!?!?!?!?
- walizki spakowane
- mail o natychmastowe zwolnienie wysłany
- dlaczego ta pkp.pl sie tak długo otwiera........![]()
![]()
tylko 100 ?!?!?!?!?
- walizki spakowane
- mail o natychmastowe zwolnienie wysłany
- dlaczego ta pkp.pl sie tak długo otwiera........![]()
![]()
trzydziecha na karku +kicior+budżetowa stałka+ lampki softy i parasolki
wiedziałam że to się tak skończy![]()
Mój pomysł (czysto teoretyczny) wygląda nastepująco: potrzebne będą dwa breloczki laserowe, pęczek drutu i wyłącznik podłogowy (chyba sprzedają coś takiego w sklepach z oświetleniem). Z breloczków nalezy wyjąć bateryjki i połączyć je z breloczkami przez wyłącznik. Ustawiś breloczki tak, żeby wiązki światła przecinały się w punkcie ostrości. W punkcie przecięcia ustawić fotografowaną część ciała, nogą wyłączyć breloczki i... pstryk![]()
masakra:rolleyes:
Do zdjęć oka, to może, ale do całej reszty, to już chyba nie tak łatwo![]()
Pomysl z breloczkami jest bardzo dobry. Nawet wystarczy jeden breloczek zamocowany np. na sankach lampy blyskowej, wlaczony na stale i promieniem wycelowany tak zeby oswietlal miejsce gdzie bedzie aktywny punkt AF. Po zrobieniu zdjecia bedzie tylko trzeba usunac w PS czerwona kropke ze zdjecia.
Innymi slowy, aparat z celownikiem laserowym
@fret: kartka z dziurka byla potrzebna do ustawienia ostrosci, zdjecie mozna zrobic juz bez niej. ale tak czy inaczej to tylko zart byl, nie wiem czy komus by sie chcialo w ten sposob sie maskowac ;>
Ostatnio edytowane przez pazurek ; 06-09-2007 o 11:38
kupuję brelok za 2 zł a niezależnie od tego szukam czegoś w rodzaju zigview tylko tańszego (250 funtów to za dużo)
Ja już zbaraniałem. Czy w tm wątku to mowa jest na poważnie czy a21031979 tylko się nabijasz? Bo te 2 pln to lepiej już dorzucić na piwo, waciki... czy co tam komu. Biorąc pod uwagę jak piszesz o dotychczasowych problemach, to regulacja takiego zestawu do każdego ujęcia to gotowa nerwica![]()
Jeśli sądzisz, że zabawka typu zigicośtam faktycznie może Ci pomóc, to kup sobie kamerkę internetową za XX pln i przyłóż do wizjera. Efekt? Np. TUTAJ.
To crop 100% ze stosunkowo prostej Logitech QuickCam communicate STX. Całosć kadru miała 640x480 ("tunnel vision", yeah...), pozwoliłem sobie skleić 2 identyczne zrzuty tak żeby było widać i wskaźniki AF i drabinkę.
Jeśli chcesz się bawić, możesz kupić coś jeszcze tańszego, rozebrać (to coś) i wykombinować odpowiednie mocowanie z czujnikiem głębiej w wizjerze - pewnie uda się wypełnić więcej kadru.
Czy efekt tych starań wniesie nową jakość do Twojej pracy? I czy będzie wart wysiłku jaki trzeba w to włożyć żeby uzyskać rzeczywiście funkcjonalne urządzenie? Nazwijcie mnie skończonym pesymistą, ale wątpię![]()
Ostatnio edytowane przez APP ; 06-09-2007 o 13:20
nie nabijam się - zadałam pytanie na forum wychodząc z założenia że moje sposoby niekoniecznie są dobre a z uwagi na szerokie tu grono liczyłam na to, że dowiem się czegoś więcej.
wszystkie odpowiedzi są cenne a że entuzjastycznie reaguję na breloczek
to chyba nie jest problem. jeżeli tak to proszę zamknąć mój wątek lub go zlikwidować. Jestem amatorem i zaczynam od najtańszych rozwiązań (na przekór zasadzie że płacę drugi raz drożej)