Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: [pseudotest] EF 28/1.8 USM

Bywalec
    Miasto
    Toruń

Domyślnie Filtr???

Cytat Zamieszczone przez gary Zobacz posta
    jedyne co moge poradzic to kupno tulipana
    bez niego pod swiatlo bardzo traci kontrast, z nim jest lepiej, chociaz i tak jest to malo kontrastowe szklo pod swiatlo, co jest jego jedyna wada
    A używasz go z jakim filtrem? Co powiesz o połączeniu 28 z tym:

http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_k...ec0d4b8c6b7445
    Canon 5D + Canon EF 24-70 f/2.8 L

Domyślnie

"Filtry Light Control-8 pozwalają na wydłużenie czasu otwarcia migawki o 3 działki przy tej samej wartości przysłony"
    czyli jest to zwykly filtr szary ktory wydluza ekspozycje (fotografia wody, fotografia studyjna dla uzyskania malej GO itp)
    nie sadze ze wlozenie czegokolwiek przed szklo poprawi jego kontrast - wrecz przeciwnie, im wiecej elementow przez ktore musi przejsc swiatlo tym kontrast bedzie gorszy
    Sebastian Małachowski

Bywalec
    Miasto
    Toruń

Domyślnie A bliki i duszki?

Cytat Zamieszczone przez gary Zobacz posta
    "Filtry Light Control-8 pozwalają na wydłużenie czasu otwarcia migawki o 3 działki przy tej samej wartości przysłony"
    czyli jest to zwykly filtr szary ktory wydluza ekspozycje (fotografia wody, fotografia studyjna dla uzyskania malej GO itp)
    nie sadze ze wlozenie czegokolwiek przed szklo poprawi jego kontrast - wrecz przeciwnie, im wiecej elementow przez ktore musi przejsc swiatlo tym kontrast bedzie gorszy
    A bliki i duszki?? Bardziej w tym kontekście myśle o filtrze.
    Canon 5D + Canon EF 24-70 f/2.8 L

Domyślnie

hmm z blikami nie ma takiego problemu, spotykam je focac bezposrednio tylko pod ostre slonce
    Sebastian Małachowski

Domyślnie

JA też byłem posiadaczem owego Canona, w pierwszej chwili zachwyt ale porobiłem kilka fotek i nie pasuje mi on, 28 mm na 30D to za wąsko na szeroki kadr, natomiast za szeroko jak na taki standard, portrety te z niego mi nie podobają mi się a do wnętrz kościołów jako coś takiego szerokiego albo widokowego ogólnego nie nadaje się wg mnie. Ogólnie popstrykałem kilka dni go oddałem. Nie zamieszczam testowych fotek bo nie zasługują one na światło dzienne. Ogólnie chciałem tylko wyrazić swoją opinię. Chyba jednak wolę zooma w tym zakresie tzn być może skuszę się na 17-55 Canona. A może na 35 i 20 obie stałki. 35 oczywiście nie L. Biorę też pod uwagę 30 Sigmy. Zobaczymy.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów