Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Nowy nabytek - IXUS 70

Asta
    Guest

Domyślnie Nowy nabytek - IXUS 70

Witam!

Właśnie stałam się szczęśliwą posiadaczką IXUSa 70 i chciałabym Was zapytać jakie doświadczenia mieliście z tym sprzętem? Jakieś problemy? Ja jak na razie jestem bardzo zadowolona, muszę go tylko jeszcze rozgryźć ;)
    Mam też jeszcze jedno pytanie, czym różnią sie modele IXUSów, hmm jak by to ująć, załóżmy IXUS 70 i 700 - chodzi mi po prostu o różnicę w cyfrach - 3 i 2 cyfry w nazwie modelu - jak to się przekłada na parametry? Byłabym bardzo wdzięczna za jakiekolwiek informacje :)

pzdr.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Asta Zobacz posta
    Właśnie stałam się szczęśliwą posiadaczką IXUSa 70 i chciałabym Was zapytać jakie doświadczenia mieliście z tym sprzętem? Jakieś problemy? Ja jak na razie jestem bardzo zadowolona, muszę go tylko jeszcze rozgryźć
    Niedawno kupowalem corce Ixus 60. Roznice w stosunku do Ixus 70 sa minimalne, matryca tego ostatniego ma nieco wieksza rozdzielczosc, ale posiada identyczna wielkosc: 1/2.5", a wiec poziom szumow jest zblizony. Wybralem aparat po dlugich porownaniach. Niezly, corka zadowolona Moja siostra posiada od kilku lat blizniaczy Ixus 50. Bardzo zadowolona, zadnych klopotow. Oczywiscie aparat nie jest pozbawiony wad: szumy przy wiekszych ISO, filmiki takie sobie przy gorszym oswietleniu (duzo gorsze niz np. w Canon A710), troche nieostro w rogach. Czas zycia baterii tez moglby byc wiekszy. Ale nie ma co narzekac biorac pod uwage male wymiary, wygode i "sympatycznosc" aparatu.

Mam też jeszcze jedno pytanie, czym różnią sie modele IXUSów, hmm jak by to ująć, załóżmy IXUS 70 i 700 - chodzi mi po prostu o różnicę w cyfrach - 3 i 2 cyfry w nazwie modelu - jak to się przekłada na parametry? Byłabym bardzo wdzięczna za jakiekolwiek informacje
    Troche inna seria. Te 3-cyfrowe wyposazone sa w wieksza matryce 1/1.8". Przy wiekszych czulosciach (a wiec ogolnie biorac przy gorszym oswietleniu) zdjecia sa mniej zaszumione. Ale sa i wady. 700 jest nieco wieksza od 70-ki, ma mniejszy LCD (2" zamiast 2.5") i wezszy kat obiektywu. Cos za cos. A w Ameryce, Ixusy nazywaja sie SD..., np. SD500 zamiast Ixus 700. W Japonii jeszcze inaczej. Chyba dla zmyly.

Asta
    Guest

Domyślnie

Dzięki wielkie za odpowiedź Bawię się nim od rana i naprawdę są genialne efekty. Ma niesamowicie dużo funkcji, czasem mam tylko problem z ostrością, tzn. chciałabym więcej, ale w końcu to nie jest lustrzanka Jak na razie jestem bardzo zadowolona, mam nadzieję, że nie spotkają mnie żadne dziwne przygody

pzdr.

Dopiero zaczyna Awatar tra
    Miasto
    Sankt Augustin

Domyślnie

Witam !
    Jak możesz zapodaj jakieś fotki z niego, sam szukam czegoś podobnego.
    pzdr.

Uprawnienia umieszczania postów