Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 51

Wątek: Jakie obciążenie wytrzyma 400d?

Początki nałogu Awatar pmagdalena
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    To chyba to co dostało piłką golfową czy coś takiego..
    jak piłka golfową?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Nie wiem dokładnie.. ale coś mi się z tym zdjęciem takie info kojarzy..
    A jak? Normalnie - machnął gość kijem.. piłeczka przyładowała w korpus.. i tyle - piłeczka golfowa jest bardzo twarda i przy ciężarze 45g i prędkości początkowej około 50m/s może zrobić niezłe kuku
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu Awatar pmagdalena
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

pocieszyłes mnie bo myslałam ze to ciezar obiektywu to spowodował

Domyślnie

jak widac mocowanie wytrzymałe jest bo nawet po uderzeniu trzyma.. tylko korpus się rozleciał
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Bywalec Awatar mssk
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Do 400d podpinałem nieraz Pantacona 135mm / f2.8 z mieszkiem i sankami macro.
    Oczywiście starałem się trzymać za prowadnice mieszka, a gdy podpierałem statywem lub monopodem, to oczywiście wkręcałem go w sanki lub mieszek, nigdy nie w aparat.
    Inna sprawa z noszeniem za pasek. Bywało że na chwilę zawieszałem taki zestaw z mieszkiem na szyi. Sprzęt wytrzymał.
    Ostatnio edytowane przez mssk ; 09-09-2007 o 15:04

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Co do wytrzymalości body to byłem kiedś świadkiem jak jeden z użytkowników tego forum podnosił zestaw 20D + 500 4,0 L IS ( samo szklo 3,8kg ) trzymając tylko za body - serce mi zatrzeszczało ale body wytrzymało

Bywalec Awatar mssk
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Nieźle! Widzę, że body Canona jest mniej trzeszczące od ludzkiego serca
    Inna sprawa, że jak napisałeś byłą to 20-ka, a nie 400-ka.
    Te puszki są jednak inaczej wykonane.

Przypuszczam, że 400d z tym obiektywem, zawieszony na pasku też by wytrzymał.
    Gorzej, gdyby jakiś mondrala chwycił tylko za body i bez podtrzymania obiektywu chciał fotografować
    Już widzę, jak te 3,8kg (500mm) upada na glebę!
    Regulamin pkt 8.

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mssk Zobacz posta
    Nieźle! Widzę, że body Canona jest mniej trzeszczące od ludzkiego serca
    Inna sprawa, że jak napisałeś byłą to 20-ka, a nie 400-ka.
    Te puszki są jednak inaczej wykonane.

Przypuszczam, że 400d z tym obiektywem, zawieszony na pasku też by wytrzymał.
    Gorzej, gdyby jakiś mondrala chwycił tylko za body i bez podtrzymania obiektywu chciał fotografować
    Już widzę, jak te 3,8kg (500mm) upada na glebę!

Fakt 20 to nie 400 ale mysle ze przy takim manewrze jak opisłeś to nawet 1D by strzelił - nie mówiąc juz o stawach w palcach

Domyślnie

A ja znowu gdzies czytalem ze to body na fotce bylo najechane przez samochod. O ile dobrze pamietam to bagaznik byl zamkniety i "fotoamator" polozyl aparat na ziemi, zapomnial i cofnal samochod
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    Fakt 20 to nie 400 ale mysle ze przy takim manewrze jak opisłeś to nawet 1D by strzelił - nie mówiąc juz o stawach w palcach
    Gdy sie patrzy na fotki wnetrza 20d/30d/40d to widac ze bagnet jest przykrecony do plastiku tymi malutkimi wkretami.... Sam sie dziwilem ze to takie wytrzymale jak zobaczylem te fotki.
    Ostatnio edytowane przez konradl ; 10-09-2007 o 12:11 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    A ja znowu gdzies czytalem ze to body na fotce bylo najechane przez samochod. O ile dobrze pamietam to bagaznik byl zamkniety i "fotoamator" polozyl aparat na ziemi, zapomnial i cofnal samochod
    Ależ musiała potem polecieć wiązanka w eter...

Gdy sie patrzy na fotki wnetrza 20d/30d/40d to widac ze bagnet jest przykrecony do plastiku tymi malutkimi wkretami.... Sam sie dziwilem ze to takie wytrzymale jak zobaczylem te fotki.
    Na pewno nie do plastiku. Nawet w trabancie jest metalowa konstrukcja najważniejszytch elementów optycznych a "bagnet" niewątpliwie jest tu ważny.
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów