Nie wiem dokładnie.. ale coś mi się z tym zdjęciem takie info kojarzy..
A jak? Normalnie - machnął gość kijem.. piłeczka przyładowała w korpus.. i tyle- piłeczka golfowa jest bardzo twarda i przy ciężarze 45g i prędkości początkowej około 50m/s może zrobić niezłe kuku
![]()
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
pocieszyłes mnie bo myslałam ze to ciezar obiektywu to spowodował
jak widac mocowanie wytrzymałe jest bo nawet po uderzeniu trzyma.. tylko korpus się rozleciał![]()
Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg
www.nagor.prv.pl - FOTOblog.
Do 400d podpinałem nieraz Pantacona 135mm / f2.8 z mieszkiem i sankami macro.
Oczywiście starałem się trzymać za prowadnice mieszka, a gdy podpierałem statywem lub monopodem, to oczywiście wkręcałem go w sanki lub mieszek, nigdy nie w aparat.
Inna sprawa z noszeniem za pasek. Bywało że na chwilę zawieszałem taki zestaw z mieszkiem na szyi. Sprzęt wytrzymał.
Ostatnio edytowane przez mssk ; 09-09-2007 o 15:04
Co do wytrzymalości body to byłem kiedś świadkiem jak jeden z użytkowników tego forumpodnosił zestaw 20D + 500 4,0 L IS ( samo szklo 3,8kg ) trzymając tylko za body - serce mi zatrzeszczało ale body wytrzymało
![]()
Nieźle! Widzę, że body Canona jest mniej trzeszczące od ludzkiego serca
Inna sprawa, że jak napisałeś byłą to 20-ka, a nie 400-ka.
Te puszki są jednak inaczej wykonane.
Przypuszczam, że 400d z tym obiektywem, zawieszony na pasku też by wytrzymał.
Gorzej, gdyby jakiś mondrala chwycił tylko za body i bez podtrzymania obiektywu chciał fotografować
Już widzę, jak te 3,8kg (500mm) upada na glebę!
Regulamin pkt 8.
A ja znowu gdzies czytalem ze to body na fotce bylo najechane przez samochod. O ile dobrze pamietam to bagaznik byl zamkniety i "fotoamator" polozyl aparat na ziemi, zapomnial i cofnal samochod
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Gdy sie patrzy na fotki wnetrza 20d/30d/40d to widac ze bagnet jest przykrecony do plastiku tymi malutkimi wkretami.... Sam sie dziwilem ze to takie wytrzymale jak zobaczylem te fotki.
Ostatnio edytowane przez konradl ; 10-09-2007 o 12:11 Powód: Automerged Doublepost
Ależ musiała potem polecieć wiązanka w eter...![]()
Na pewno nie do plastiku. Nawet w trabancie jest metalowa konstrukcja najważniejszytch elementów optycznych a "bagnet" niewątpliwie jest tu ważny.Gdy sie patrzy na fotki wnetrza 20d/30d/40d to widac ze bagnet jest przykrecony do plastiku tymi malutkimi wkretami.... Sam sie dziwilem ze to takie wytrzymale jak zobaczylem te fotki.
mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\