Jeśli obecnie masz Kita + 450D to nie wiem dlaczego tak kategorycznie wypowiadasz się o systemie sony bądź canona ? Ja przez kilka lat fotografowałem aparatami Minolta oraz KonicaMinolta, przez moje ręce przeszło kilkanaście obiektywów do tego systemu, a i teraz mam bardzo wielu znajomych fotografujących tym sprzętem. Powiem Ci tylko jedno... musisz się jeszcze sporo nauczyć i zanim zaczniesz skreślać i nabijać się z danego systemu wypada go poznać. Obecnie nie fotografuję sprzętem canona lecz nim pracuję, ale z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że każdym aparatem systemowym + obiektyw da się zrobić przepiękne i bardzo dobre technicznie zdjęcie. Cmos w a-900 również produkuje takie obrazy jednak trzeba mieć troszkę wiedzy i powściągliwości w wygłaszaniu opinii zanim nie sprawdzi się czegoś osobiście. Ja nie powiem, że ten sprzęt jest Beee albo Cacy... dopóki nim nie pofocę, co nastąpi bardzo niebawem. Wtedy opiszę realne wrażenia a nie tylko powielanie słów, opinii i testów z sieci. Sprzęt to tylko i wyłącznie sprzęt i należy się cieszyć, że jest coraz większy wybór. Poza tym a-900 nie jest dla Ciebie gdyż to aparat wymagający bardzo wiele od optyki, stąd jego premierze towarzyszą obiektywy zeissa. Jeśli uważasz, że ich jakość jest zła to odsyłam do dowolnych testów. Na dobre rzeczy trzeba jednak mieć dobre pieniążki a zeissy niestety kosztują i to sporo.
Pozdrawiam![]()