Strona 74 z 163 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684124 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 731 do 740 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Venio Zobacz posta
    jak moderatorzy usuwają informacje o prezentacji nowej alfy u mnie w salonie to niech usuną tez wszelakie info o prezentacji lustrzanki canona.... wszak to tez reklama!
    Jak userzy mają jakieś wąty do moderatorów to niech stosują Punkt 3. Zasad Porządkowych .

A tak bajdełej to nikt ci nic nie usunął o prezentacji, więc OCB?

Przejrzyj sobie swoje posty jak się pogubiłeś a nie od razu szukasz winnych nie tam gdzie trzeba.
    Zajrzyj np do wątku obok : http://canon-board.info/showthread.p...677#post529677

Nie, nie musisz przepraszać ??: .

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

to ja przepraszam - info o prezentacji przeniosłem przypadkiem do innego wątku, ale już wróciło na swoje miejsce.

Oczywiście prawda, że w takich sytuacjach zawsze najlepiej wejść we własny profil i wyswietlić sobie swoje posty (zakładka "statistics). Wtedy mimo przeniesienia (celowego lub przypadkowego) każdy powinien swoje posty znaleźć.

natomiast wracając do tematu:
    Cytat Zamieszczone przez Venio Zobacz posta
    zapraszam na MAŁĄ prezentacje w Sony Centre w Budynku "Altus" na Ul. Uniwersyteckiej 13
    wypadałoby chyba podać trochę więcej informacji...
    kiedy?
    gdzie?
    DC-default city W-wa? czy może K-ce? (vide profil)
    bo "budynek Altus" to nie jest kurde wieża Eiffla, żeby każdy wiedział gdzie to jest...
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Kurcze no to przydała by się mała informacja o ewentualnym przeniesieniu postu bo potem wychodzą takie nieporozumienia. Tak czy tak przepraszam za zaistniałą sytuację.

Wszelkie info jest TU -> http://www.centrumsony.katowice.pl/ jak również w lokalnej prasie.

Pozdrawiam i... Vitez - nigdzie się nie zgubiłem ja wiem gdzie piszę posty.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Na fotopolisie dali sample z A900 (chyba jeszczenie nie było). Ściągnąłem sobie jeden krajobrazik http://www.fotopolis.pl/download/DSC00066.JPG no i szału nadal nima . Zauważcie że miejscami na drzewach zamiast liści (ew. choćby kształtu świerków) papka kompletna. Obawiam się że tu nawet PS by niewiele wskórał. Oczywiście po sporym zmniejszeniu jest lepiej ale nadal niektóre obszary drzew to plamy. Mam wrażenie, że chyba da się więcej wycisnąć z takiej matrycy.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 19-09-2008 o 22:25
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ale to nadal są JPG z puszki. Bawiłeś się DCRAW? To na prawdę bardzo dużo zmienia :-)

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Na fotopolisie dali sample z A900 (chyba jeszczenie nie było). Ściągnąłem sobie jeden krajobrazik http://www.fotopolis.pl/download/DSC00066.JPG no i szału nadal nima . Zauważcie że miejscami na drzewach zamiast liści (ew. choćby kształtu świerków) papka kompletna. Obawiam się że tu nawet PS by niewiele wskórał. Oczywiście po sporym zmniejszeniu jest lepiej ale nadal niektóre obszary drzew to plamy. Mam wrażenie, że chyba da się więcej wycisnąć z takiej matrycy.

tam też jest fotka z Z 24-70/2,8. nie sądziłem, że ten super obiektyw tak aberruje.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    Ale to nadal są JPG z puszki. Bawiłeś się DCRAW? To na prawdę bardzo dużo zmienia :-)
    Nie nie mam raw-ów z tej puszki. Oceniam to co jest. Myślę że tak jak napisałem wyżej da się coś z tym zrobić i że to kwesita sofu nie matrycy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    Gdyby nie zmieniało to RAW nie miałby prawa bytu, bo i po co? żeby zajmowac 3 razy więcej miejsca na karcie?:wink:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Coś już napisał Awatar gustaff
    5D mk II + szkła. A900 + szkła. Minolta 600si + szkła. Zenit + szkła

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gustaff Zobacz posta
    ladnie wyglada i podobaja mi sie kolory.

tylko, ze z tego nic nie wynika, bo w rozmiarze ekranowym 1500x1000px to ja z 30D generuje ostrzejsze obrazki. a szczerze watpie i daleki jestem od przekonywania kogokolwiek, ze matryca 30D jest lepsza od tej w A900.

EDIT: nie moglem sie powstrzymac: alez te Japonki sa raszple... w porownaniu z Wietnamkami lub Koreankami (ale te ostatnie to w sumie poza skala) to po prostu rece opadaja bez mala jak Holenderki a polskie dziewczyny/ceske holky
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 24-09-2008 o 08:49
    www albo tez flickr

Strona 74 z 163 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684124 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów