Pokaż wyniki od 631 do 640 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lesiu999 Zobacz posta
    Powiem jeszcze tak, wielu z nas era fotografii cyfrowej sprowadziła do roli operatora spustu migawki, cykasz i oczekujesz że zdjęcie będzie super hiper. Ujawniło się to dobitnie narzekaniem na jakość JPG z A900.
    Kiedyś trzeba było spędzić trochę czasu w ciemni by uzyskać zadowalający efekt i potem jak człowiek patrzył na odbitkę to aż był dumny że połączenie jego doświadczenia, odrobiny szczęścia może i talentu oraz co najważniejsze ciężkiej pracy dało końcowy efekt w postaci udanego zdjęcia. Dziś zmieniły się tylko narzędzia ale pracować trzeba dalej ciężko. Niestety nic co dobre łatwo nie przychodzi.
    No ale jakoś inne puszki potrafią wypuścić jpg-a który jest sporo lepszy.
    Ja też dałem się ponieść pierwszej fali ataków na tę puszkę pod hasłem: jakie to kiepskie obrazki wypuszcza. Teraz przyznaję że w raw-ach całkiem fajnie to wygląda. Może w produkcyjnej wersji jpgi będą dobre.

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    A jak myślisz, ilu pro lub semi-pro używa sony, a ilu canona, czy nikona? 0,000....00001?
    Mówimy o body za 8 - 9K zł. W tym segmencie sony nie istnieje, a a900 nie ma potencjału żeby to zmienić, choć wolałbym żeby było inaczej.
    Masz słuszność w tej chwili nie istnieje. Ta puszka nie ma szans na rynku pro i to nie dlatego, że pierwsze sample były do d.... tylko dlatego że to jest jeszcze system ze zbyt dużą ilością luk. A i A900 w bardzo niewielkim stopniu tę lukę zapełnia i to bynajmniej nie ze względu na obrazowanie.
    Szczerze mówiąc miałem większe nadzieje na mocniejszy atak Sony ale być może wiedzą co robią i nie rzucają się póki co na obszar w którym wiedzą, że nie mają szans zawalczyć.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 12-09-2008 o 21:55
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów