Przykręcić to można wiele ale optyka zoptymalizowana pod aps-c ma spory sens - nie targa się niepotrzebnie jakijś ilości szkła które nie jest używane - widziałeś jaki malutki jest ZA16-80? Waga i rozmiar też ma niekiedy znaczenie![]()
Przykręcić to można wiele ale optyka zoptymalizowana pod aps-c ma spory sens - nie targa się niepotrzebnie jakijś ilości szkła które nie jest używane - widziałeś jaki malutki jest ZA16-80? Waga i rozmiar też ma niekiedy znaczenie![]()
600D | X-M1
Sony ostro nadrobi pod koniec roku - W USA sprzedawcy handlujący Sonym mają 5% więcej niż handlując... Nikonem. Szczegóły na bythom.com
Nex pójdzie do przodu w słupkach sprzedaży![]()
the silence is deafening
To akurat nie powinno być trudne
Patrząć na ceny 135/1.8 w odniesieniu do konkurencji wcale nie takie pewne że musiał by być tańszy. :wink:
Hmm mi się wydawało że zeiss kontroluje też produkcję optyki natomiast obudowa to już nie ich ogródek. Dlatego są 2 certyfikaty.
Ja wiem czy taki maleńki? Normalny lens nie za mały nie za duży :wink:
Co do targania, chce się najlepszą dostępną jakość? To się targa i już :]
No chyba miałem dwa ale na obydwu były japońskie nazwiska, na jednym na pewno, jak zeiss z Niemiec miałby kontrolować optykę w Japonii?MOże jakoś to robią ale w kazdym razie optyka w sony-zeiss jest ok, choć moim zdaniem nie warta aż takiego przepłacania (musiałem kupić aby to stwierdzić), mechanika za taką cenę powinna być na pewno lepsza, w praktyce 24-105/4L za 3 tysiaki to pod względem budowy przy zeissie 24-70 jednak solidniejsza konstrukcja. Sony 24-70 względem 24-70/2.8L nie powinien kosztować więcej niż 500-800 zł, na tyle wyceniam różnice w optyce, widoczne jednak na dużych powiększeniach. Zanim sprzedałem sony, to dużo fociłem canonami i stąd moje wielokrotne bezpośrednie porównania.
Zreszta dzisiejsze ploty prawią, że apple chce kupić soniaka, więc kto wie co będzie![]()
Według mnie byłoby to bardzo trudne. Akcjonariat firm japońskich jest bardzo rozdrobniony (min. po to żeby było je trudno przejąć). Skupić w jednym ręku wystarczającą do przejęcia kontroli nad korporacją ilość akcji może być niezwykle trudne. Ale nie da się też zaprzeczyć, że wyniki finansowe Sony są wręcz fatalne więc kto wie?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Plotka mowi o:
- Adobe, trudno mi to sobie wyobrazic, szczegolnie ze firmy strasznie sie kochaja, jak go kupia powstanie flash na iphone?
- Disney, co z tego, niech kupuja, stefan jest w ich zarzadzie
- Sony, cale? Czy po to by produkowac lustrzanki pozbawione wymiennych kart sd i mozliwoscia zrzucenia zdjec tylko przez itunes![]()