Z tego co słyszałem to DxO ma silny związek kapitałowy z Sony więc te wyniki nie mogą być inne.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
ciekawe, czy alpharumors zamieści erratę
d7000 niemal identycznie jak k5 i tym sposobem a55 na 3 miejscu (no chyba, ze jeszcze coś jest w rankingu przed a55). D7000 ma chyba tę samą matrycę, sony powinno kupić kilku informatyków z nikona, bo to kolejny raz jak niby nie te same a jednak te same matryce inaczej punktują w puszkach sony i nikona, na rzecz nikona oczywiście
Tak czy inaczej to się nazywa postęp i powinno wszystkich cieszyć.
Ta sama matryca jest też w A580. Sam fakt wyższej punktacji w DxO Mark może oznaczać jedynie że producent optymalizuje obraz spacjalnie pod ten własnie test, niekoniecznie oznacza to że obraz jest obiektywnie lepszy. Widziałem porównania obrazu z D7000 vs K5 i na wysokich czułościach było widać odmienny sposób traktowania szumu przez soft tych aparatów, ale nie powiem żeby ten Pentaxa był zdecydowanie lepszy.
600D | X-M1
do wynikow sie nie odniose, ale pomiary DxO... mam co do nich mocno mieszane odczucia. akurat te dwa aparaty mam:
http://www.dxomark.com/index.php/en/...rand2%29/Canon
i roznica miedzy tym co produkuja ich matryce to jest przepasc. zupelnie inaczej niz to co mozna wyczytac na wykresach DxO.
widze rowniez roznice miedzy zdjeciami z tych dwoch puszek:
http://www.dxomark.com/index.php/en/...rand2%29/Canon
i ona tez nie wyglada tak jak na wykresach. ta nowsza matryca jest o dwa rzedy wielkosci lepsza od starej![]()
Najlepsza jazda, ze jak A55 bylo najlepsze - Alpha Rumors oglaszalo to wszem i wobec, a jak pojawil sie test Pentaxa - pisza, ze cos nie tak z wynikami :-)
Pozdrawiam!
Sony liquid lenses
-non-movement glasses for zoom or AF
-less glasses inside the lens
-faster electrical response
-non-motor on the glass
-silence AF mode
Parę lat temu na dpreview był njius w ten sam deseń, ale wtedy bohaterem było ztcp Casio.
____
Sony Super-35mm kamerka PMW-F3 - $28K - Canon ósemkę tańszy; patrz CR
the silence is deafening
Pragnę pocieszyć wszystkich zmartwionych zbyt wysokimi cenami szkieł Panasa czy Olka czy NX
dane za październik; Japonia.
Specjalne pozdrowienia dla niewierzących![]()