the silence is deafening
Myślałeś, że Canon ma monopol na problemy z AFem?
nie wiem jak gietrzy, ale ja akurat mialem okazje korzystac z body Minolty (D7D) i jak dla mnie AF w tym korpusie to byl ogolnie jeden wielki problem. tzn. "problem" to najlepiej pasujace do opisu tego ukladu slowo.
ze wolny to pol biedy, ale ze skrajne czujniki wykrywaly kontrast tylko wzdluz krawedzi klatki a nie prostopadle (w sensie, ze na pionowym slupie w poziomym kadrze gorny czy dolny czujnik nie potrafily zlapac ostrosci) to juz lekka porazka...
Od tego czasu sporo się zmieniło :-)
nie przecze. z Sony mialem w lapie tylko A200 i tam nie bylo jakiegos zauwazalnego postepu wzgledem D7D, przynajmniej w kwestii predkosci. natomiast potrafie sobie wyobrazic, ze w wyzszych korpusach siedzi cos lepszego. i to juz z czystej matematyki wynika, ze jest postep - bo dodanie czegokolwiek do (prawie) zera daje procentowo ogromny wzrost![]()
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
A700 ma AF szybszy i pewniejszy niż A200. Od niej z kolei trochę lepszy jest A900/850.
A5x0 są szybsze od wymienionych wcześniej.
A700 na centralnym jest bardzo podobna do 5D2. Na bocznych Canon jest jednak trochę lepszy.
Powracając do plotkarskiego E-mount:
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=34550024
O ile dobrze pamiętam, to ten magazyn japoński ma renomę podobną do naszego "Faktu" ;-)