Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
Nie odpowiedziałeś na pytanie. Już nie odpowiadaj.*
Po prostu Twoje personalne uwagi są nie na miejscu i wbrew kulturze. Nie masz argumentów w dyskusji i wmawiasz sobie i innym wiadro pomyj. A wszystko przez logo konkretnego aparatu który ktoś nosi nad bagnetem.

ROTFL
No śmiej się do woli, szkoda tylko że tylko tyle potrafisz.

Charaktery to są w serialach, ty pisałeś o Canonowym mydle, ja o radach jakie ci dawano byś wreszcie pokochał obraz ze swojej ukochanej Alfy (nie mylić z Romeo).
Chłopie - nie ośmieszaj się. Po pierwsze nie ulega wątpliwości, że obraz CCD i CMOS są inne. Można sobie to nazywać jak się chce, ale Twoja teza powyżej jest niedorzeczna, a teraz usiłujesz desperacko wybrnąć. Po drugie argument, który przypadkiem Ci się spodobał tyczył zupełnie czegoś innego i nie miał jakiegokolwiek związku z konkretnym producentem (chodziło o optykę i delikatnie mówiąc miękkie rysowanie, chociaż wątpię, że tak ładnie ktokolwiek dzisiaj mówi na *wady* optyki). Po trzecie po raz kolejny mówię, że alfa nie jest moja ukochana i wstrzymaj się z takimi wnioskami może, bo tylko widać jak bardzo zaślepiony jesteś.

Dom, przyznaję: nie wiem o czym piszesz, ale już nie wyjaśniaj*
Ja pisałem o AF i jakości obrazu. Do twojej wiadomości: nigdy nie używam NR, nawet chroma. Nawet w LX3 mam to ustawione na -2.
Mówię o tym, że po zmianie na 7D nagle megapiksele zaczęły Ci być wyjątkowo na rękę, nagle uznajesz zmniejszanie w taki sposób, aby dorównać w iso do nikona (jak zrobisz to nieodpowiednio - wzmocnisz szum). Dziwne tylko że jesteś na tyle wielkim cynikiem, że nie potrafisz się teraz przyznać. Jak bym miał chwilkę to bym Ci wypisał konkretne cytaty gdzie stajesz po drugiej stronie tematu.

Być może było to w czasach kiedy kupowałem 5D, po kupnie tego korpusu stwierdziłem jednak, że pełna klatka to jeszcze za mało... MPx ... dla mnie.
Poglądy odmieniły mi się jak możesz przeczytać PRZED kupnem 7D.
7D nie jest bardzo długo dostępny na rynku, jeszcze niedawno prezentowałeś zupełnie odmienne podejście i 24Mpix w A900 czy D3x było dla Ciebie okrutną wadą. Rozumie, że nagle to zalety, bo 24Mpix to dziś najwięcej w klasie? Pamiętaj też, że te 24Mpix z grubsza dawały 12Mpix o szumach jak z D700 (to udowodniłem i nawet sam to przyznałeś źle wskazując modele z sampli). Nie jest w końcu tajemnicą, że nadwyżkę informacji można świetnie przełożyć na mniejszy szum, tylko trzeba to potrafić (równie dobrze można je zmarnować, a szum wzmocnić).

Respect, choć nie przypominam sobie byś mi osobiście o tym pisał....
Co to zmienia nagle (w kontekście wcześniejszej Twojej wypowiedzi, nie "osobistego pisania")?

Nienawiść? ROTFL.
* - przepraszam cię, ale skorzystam z veta (ignore user)
Czy masz coś do powiedzenia w temacie jak w tytule?
Po pierwsze Twoje ignorowanie nie odbiera mi prawa do odpowiedzi w tym do obrony przed Twoimi, często niestety niedorzecznymi argumentami.
Po drugie sam zacząłeś od zwrotów ad persona i wypisując tezy bez pokrycia (vide marchewka).
Po trzecie obrażasz się jak dziecko, które nie dostało na lody. Tak niestety - Twoja postawa jest dla mnie dziecinna. Tak reagują dzieci.

Mam pytanie do administracji - kolega dla mnie w jawny sposób narusza punkt pierwszy regulaminu. Po prostu personalnie obraża - zresztą nie tylko mnie (chociaż nie wiem kim jest Martyna), a jak widać również nie potrafi rzeczowo odpowiedzieć na konkretne argumenty, a wyciąga niezbyt pasujące nawet sprawy nie związane stricte z tematem by w końcu się obrazić. Czy wobec tego ktoś mógłby zareagować?
(nie chodzi o czyszczenie, banowanie czy cokolwiek, ale o jasne stanowisko w takiej sprawie).

ps. na wszelki wypadek przeczytałem raz jeszcze. Jestem pewny że słowo cynik jest użyte zgodnie z definicją. Porównanie przy obrażaniu się też nie jest nieprawdą.