Strona 101 z 163 PierwszyPierwszy ... 519199100101102103111151 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 001 do 1 010 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Znaczy uważałeś że stabilizacja przyda Ci się przy ruchomych obiektach?
    No to rzeczywiście... baaaardzo ją przeceniałeś - najwyraźniej nie wiedząc jak działa .
    Raczej nie zrozumiałeś, zdarza się
    Może wprost - zmieniłem system (canonem focę i tak dość często od paru lat)i stabilizacja matrycy przy podejmowaniu decyzji w ogóle nie miała dla mnie żadnego znaczenia. Dobrze znam jej działanie, zalety i ograniczenia. Często osoby nie mające doświadczenia ze stabilizacją matrycy lub tak naprawde nie wiedzące po co ona jest, przeceniają jej znaczenie i tyle :rolleyes:

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tommygun Zobacz posta
    Często osoby nie mające doświadczenia ze stabilizacją matrycy lub tak naprawde nie wiedzące po co ona jest, przeceniają jej znaczenie i tyle :rolleyes:
    I uważasz, że tą "światłą" wiedzą trzeba się tu z nami dzielić w tym wątku? W szczególności w odniesieniu do MMM? Co jak co można różne rzeczy o Nim pisać ale nie, że nie wie po co mu stabilizacja albo, że nie ma doświadczenia . Paradne - na prawdę .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Jeśli matryce FF Sony przestaną szumieć, to w połączeniu z doskonałą szklarnią Zeissa może być bardzo ciekawy i konkurencyjny system.
    I pewnego dnia wielu może mieć prawdziwy dylemat systemowy.
    Póki co, Sony oferuje tylko 2 naprawdę interesujące i innowacyjne produkty: czytacza e-booków i Walkmany serii X.
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Dla fotografów studyjnych i tylko studyjnych już w tym momencie jest niezły wybór jeżeli chodzi o zarówno puchy C i S, ewentualnie N, jak i gamę obiektywów tych firm (choć N ma najbiedniej).
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Tak, obecnie do studia i np. landszaftów sony ma niezłą ofertę szkieł, zasadniczo cały zakres pokryty, problem to raczej średnia półka i raczej dla nielicznych długie stałki. Zanim sony przejęło dział foto KM, to KM przez kilka lat wypuściła tylko kita 18-70 +dwie cyfrowe puszki i przez to mają sporo do nadrobienia i to robią. To z czasem będzie mocny gracz na tym rynku.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tommygun Zobacz posta
    To z czasem będzie mocny gracz na tym rynku.
    Dlaczego z czasem? Mają 16-80, IS w body. Wystarczy zrezygnować z debilnego (sprawdzałem) gripa/uchwytu body w najnowszych aps-c puszkach, chyba, że ktoś lubi kciukiem robić zdjęcia.
    A... i ztcp mają jako jedyni ef-s 30mm macro.
    the silence is deafening

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez il Dottore Zobacz posta
    Jeśli matryce FF Sony przestaną szumieć,
    Hmmm... nie wiem jak to jest ale te matryce po włożeniu do Nikona jakoś dostają skrzydeł . To chyba jednak kwestia softu, a to jest bardzo trudno nadrobić ze względu na to że albo się ma do tego dobrych ludzi albo nie.

Gietrzy - mocny gracz - może też oznaczać - udział w rynku, a tu nie jest zbyt różowo - ciągle nie ma nawet trzeciej części tego co ma Nikon.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 01-12-2009 o 22:23
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Nie wiem, jak jest z szumami w A550, ale matryca Sony (podobna lub ta sama) w entry puszce Pentaksa K-x (APS-C) szumi na poziomie... D700. Przynajmniej wg. imaging-resource:
    http://farm3.static.flickr.com/2502/...34211b51_o.jpg
    Z lewej D700, ISO 6400.
    Ostatnio edytowane przez Michu (Pentax) ; 01-12-2009 o 22:37
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax) Zobacz posta
    Nie wiem, jak jest z szumami w A550, ale matryca Sony (podobna lub ta sama) w entry puszce Pentaksa K-x (APS-C) szumi na poziomie... D700. Przynajmniej wg. imaging-resource.
    to by mnie bardzo zdziwilo, bo o ile konwersja do JPEG w korpusach Sony jest mierna, o tyle w wydaniu Pentaksa nawet takie okreslenie byloby eufemizmem.

jedyne moim zdaniem wytlumaczenie, dlaczego pomiar imaging-resource wyszedl taki sam, to wyrugowanie odszumiania z rownania. bo przy maksymalnym odszumianiu ten K-x moze miec szumy na poziomie D700. co niestety nie oznacza, ze detal pozostaje na jakimkolwiek akceptowalnym poziomie. o poziomie FF 12Mpix laskawie zapominajac
    www albo tez flickr

Domyślnie

Nie mam pojęcia. Można samemu spojrzeć na zdjęcia, porównać. Ilość detalu wydaje się taka sama. Być może jest to owa nowa technologia matryc (sorry - nie jestem techniczny) którą jakiś czas temu się chwalili. Pozostaje po prostu zaczekać na więcej testów, by się przekonać jak jest na prawdę.
    Przy czym nie da się ukryć, że K-x wzbudza na naszym forum sensację swoimi wysokimi, użytecznymi czułościami wśród posiadaczy tego korpusu.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Strona 101 z 163 PierwszyPierwszy ... 519199100101102103111151 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów