Strona 162 z 163 PierwszyPierwszy ... 62112152160161162163 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 611 do 1 620 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    przepraszam. zawsze mialem Canona, i nic nie bylo miekkie
    Powinno być tak:
    "przepraszam. zawsze mialem Canona, i nic* nie bylo miekkie"

*oprocz rogów

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

DSLR-A900/A850 aktualizacjia oprogramowania http://fotofanklub.pl/index.php?opti...&catid=29:news
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    Powinno być tak:
    "przepraszam. zawsze mialem Canona, i nic* nie bylo miekkie"

*oprocz rogów
    a nie... to pardon. jesli juz wrzucamy obiektyw do porownania, to oczywiscie ja moge podac przyklady czerwonych paskow, ktorym nie tylko w rogach niejedno brakuje

ale od beltania przy matrycach sie poki co powstrzymywali
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Ale numer bythom.com lepszy od marketingowców N****a.
    Przewidział kilka miesięcy temu, że Nikon zbyt agresywnie obciął swoją produkcję i teraz dzięki m. in. temu Sony wyprzedza N****a na Tajwanie na rynku aparatów z wymienną optyką - odpowiedio 30% vs. 20-25%.
    Jak zostało podane przyczynił się do tego Nex oraz wspomniany wcześniej brak dostępności produktów N****a

BTW. Canon 42-43%

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    nie wiem jak samo dxo, ale Nikon zdecydowanie robi(l) rozpaprywanie pikseli pod katem pomiarow szumow. potem wychodzilo, ze D90 ma nie wiadomo jakie wyniki w porownaniu z 50D, gdy tymczasem po podostrzeniu tego mydla okazywalo sie, ze szumi jak smierc
    Ostatnio dość mocno przypatrywałem się d700 i gdzieś się dogrzebałem do informacji, że najkon dla obniżenia szumów potrafi wycinać niektóre składowe, które mu najbardziej szumią aby móc podciągnąć jeszcze resztę i przez to np. d700 ma problem z oddaniem fioletu i podobnych barw ale za to w testach na szumofonię wychodzi co najmniej dobrze (to o fiolecie chyba nawet na nikoniarzach było). Być może pochodną tego jest to, że niektórzy nie lubią odcieni skóry z nikona.

ad rem - dziwi mnie, że sony wydaje soft poprawiający działanie AFa w a850/900, wielu kolegów z KKM twierdziło, że wydawanie nowego softu świadczy o niechlujstwie producenta, bo wypuścił coś niedziałającego jak należy a a900 jest super-hiper i nie wymaga żadnych poprawek itp itd.
    Ciekawe czy teraz z nowym softem uda się już złapać w sztucznym lub słabszym świetle w af-c (servo) centralnym czujnikiem np. idące dziecko, bo gdy 5dI i II wyrabiał mi w ok 50-70% przypadków, to a900 w tych samych warunkach dawał... no niczego nie dawał, ostrość na uszach i to w najlepszych przypadkach ??: Co ciekawe - właściciele 5-ek, którzy focili moim a900 doszukiwali się, że może komora lustra jest brudna czy coś takiego, bo AF ciągły nie działa jak należy (oczywiście, nic nie było zbrudzone). Dla złapania w miarę ostro musiałem przejść do trybu pojedynczego AFa, który był szybszy i musiałem dać regulację AFa -20

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No ten Wojtek nie jest stworzony do pracy z NEXem. To już nie jest winieta, tylko ucinanie kadru.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A ja ostatnio zaopatrzylem sie w nexa 3. Na razie jestem bardzo zadowolony teraz pozostaje mi kupic adapter do EOSa dla 50 f/1.8 albo cos na m42 ;]
    W sumie bardzo przyjemny aparat z tego nexa :]
    pkt. 8. regulaminu

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Test E16/2,8 pokazujący różnicę między wersją pre-production a retail:
    test
    600D | X-M1

Strona 162 z 163 PierwszyPierwszy ... 62112152160161162163 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów