DSLR-A900/A850 aktualizacjia oprogramowania http://fotofanklub.pl/index.php?opti...&catid=29:news
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Ale numer bythom.com lepszy od marketingowców N****a.
Przewidział kilka miesięcy temu, że Nikon zbyt agresywnie obciął swoją produkcję i teraz dzięki m. in. temu Sony wyprzedza N****a na Tajwanie na rynku aparatów z wymienną optyką - odpowiedio 30% vs. 20-25%.
Jak zostało podane przyczynił się do tego Nex oraz wspomniany wcześniej brak dostępności produktów N****a
BTW. Canon 42-43%
Ostatnio dość mocno przypatrywałem się d700 i gdzieś się dogrzebałem do informacji, że najkon dla obniżenia szumów potrafi wycinać niektóre składowe, które mu najbardziej szumią aby móc podciągnąć jeszcze resztę i przez to np. d700 ma problem z oddaniem fioletu i podobnych barw ale za to w testach na szumofonię wychodzi co najmniej dobrze (to o fiolecie chyba nawet na nikoniarzach było). Być może pochodną tego jest to, że niektórzy nie lubią odcieni skóry z nikona.
ad rem - dziwi mnie, że sony wydaje soft poprawiający działanie AFa w a850/900, wielu kolegów z KKM twierdziło, że wydawanie nowego softu świadczy o niechlujstwie producenta, bo wypuścił coś niedziałającego jak należy a a900 jest super-hiper i nie wymaga żadnych poprawek itp itd.
Ciekawe czy teraz z nowym softem uda się już złapać w sztucznym lub słabszym świetle w af-c (servo) centralnym czujnikiem np. idące dziecko, bo gdy 5dI i II wyrabiał mi w ok 50-70% przypadków, to a900 w tych samych warunkach dawał... no niczego nie dawał, ostrość na uszach i to w najlepszych przypadkach??: Co ciekawe - właściciele 5-ek, którzy focili moim a900 doszukiwali się, że może komora lustra jest brudna czy coś takiego, bo AF ciągły nie działa jak należy (oczywiście, nic nie było zbrudzone). Dla złapania w miarę ostro musiałem przejść do trybu pojedynczego AFa, który był szybszy i musiałem dać regulację AFa -20
![]()
NEX-5 vs. Ricoh GRX
http://www.stevehuffphoto.com/2010/1...vs-sony-nex-5/
600D | X-M1
No ten Wojtek nie jest stworzony do pracy z NEXem. To już nie jest winieta, tylko ucinanie kadru.
O obiektywach wiem prawie wszystko
A ja ostatnio zaopatrzylem sie w nexa 3. Na razie jestem bardzo zadowolony teraz pozostaje mi kupic adapter do EOSa dla 50 f/1.8 albo cos na m42 ;]
W sumie bardzo przyjemny aparat z tego nexa :]
pkt. 8. regulaminu
Test E16/2,8 pokazujący różnicę między wersją pre-production a retail:
test
600D | X-M1