Strona 156 z 163 PierwszyPierwszy ... 56106146154155156157158 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 551 do 1 560 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    To nie zadne szkla Soniego, czyt. nie produkt inzynierow Sony, zeby nie wspomniec Minolty.

Zeiss produkuje szklarnie na rozne bagnety.
    Lecz tylko do S z AFem ;-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez X_ray Zobacz posta
    No właśnie tu jest ten drobny zgrzyt .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

To jest właśnie dziwne. Był jakiś Contax co ustawiał ostrość bez względu na obiektyw bo miał ruchomą płaszczyznę filmu. Mało tego jakoś A 900 podobna jest z kształtu do Contaxa. Jakoś tak z pojawieniem się na rynku pierwszej cyfrowej lustrzanki Sony zniknęło z rynku kilka innych firm.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez X_ray Zobacz posta
    I warto dodać, że są to zupełnie inne konstrukcje.

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    To jest właśnie dziwne. Był jakiś Contax co ustawiał ostrość bez względu na obiektyw bo miał ruchomą płaszczyznę filmu. Mało tego jakoś A 900 podobna jest z kształtu do Contaxa. Jakoś tak z pojawieniem się na rynku pierwszej cyfrowej lustrzanki Sony zniknęło z rynku kilka innych firm.
    Contax zniknął z rynku na długo przed przejęciem KM przez Sony, w A900 widać wiele z kształtów Dynaxa 9 który był szczytowym osiągnięciem Minolty.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Do studia gdzie operujesz na niskich ISO jak najbardziej, ale wyjdź ze studia i zacznij robić na wyższym ISO (powyżej 800) i będzie kaszana...
    to jest generalnie prawdą o ile zamierza się robić jedynie jpegi... w połączeniu RAW z dobrym wołaczem (niekoniecznie ACR...) A900/850 dają efekty nieodbiegające od tych z D3x
    Ostatnio edytowane przez wyrwiflak ; 25-10-2010 o 09:18 Powód: Automerged Doublepost
    600D | X-M1

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    W ogole im dluzej patrze na te szkla sonego, tym ciezej mi powiedziec ze to slaba firma. Mysle ze nie mialbym zbyt duzych oporow na przesiadke na A900 z workiem zeissow
    ja rowniez. zwlaszcza ze do A900, w odroznieniu od FF Canona, mozna zapiac szerokokatny obiektyw, ktory ma nawet ostre rogi (w odroznieniu od: "obleca po domknieciu do f/11").

z drugiej strony: cenowo, wagowo i niestety tez pod wzgledem reputacji - A900 plus worek Zeissow jest dla mnie dosc mocno awykonalne. moze jeszcze gdybym zaczynal od zera, to bym sie mogl zastanowic...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    EDIT: nie no, obejrzalem sobie jeszcze szybko ceny tych Zeissow...

nie no, jednak rogi 17-40 sa i jeszcze dlugo pozostana OK...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 25-10-2010 o 09:38 Powód: Automerged Doublepost
    www albo tez flickr

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

"Sony and Zeiss just defined the future lens strategy. All future Zeiss lenses will be Fullframe. There will be no more Zeiss DT lenses"
    http://www.sonyalpharumors.com/sr5-a...hin-18-months/

I Sony my wyjsc z FF ?!?
    Pozdrawiam!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Z tego co mi wiadomo to Contaxa wykupił lata temu Canon. Firmę zlikwidowali - chodziło zapewne głównie o patenty.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    "Sony and Zeiss just defined the future lens strategy. All future Zeiss lenses will be Fullframe. There will be no more Zeiss DT lenses"
    http://www.sonyalpharumors.com/sr5-a...hin-18-months/

I Sony my wyjsc z FF ?!?
    Troszkę szkoda że nie będzie nic zeissa pod DT bo wychodziło im to lepiej niż
    Sony G i całej reszcie - 16-80DT jest świetny...
    600D | X-M1

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    Troszkę szkoda że nie będzie nic zeissa pod DT bo wychodziło im to lepiej niż
    Sony G i całej reszcie - 16-80DT jest świetny...
    1. To pełnoklatkowca nie można przykręcić do kropa?
    2. No oczywiście jeśli kiedyś w końcu wypuszczą kropowe body godne takich szkieł.
    3. 200/2 od kajsa...

Strona 156 z 163 PierwszyPierwszy ... 56106146154155156157158 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów