Strona 150 z 163 PierwszyPierwszy ... 50100140148149150151152160 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 491 do 1 500 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Mozesz podac zrodlo? Nigdy o czym takin nie slyszalem. Producenci ograniczaja czas nagrywania, ze wzgledu na sprawy podatkowe w Europie.
    Cytat który podałem z recenzji sama NX-10 dowodzi że niekiedy przegrzewanie też może być powodem. Chcesz źródła to sobie poszukaj - jak nie znajdziesz to znaczy że w recenzji bajki piszą.

http://www.digitalcamerainfo.com/con...o-Features.htm
    600D | X-M1

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Bądź uprzejmy przeczytać instrukcję obsługi aparatu. Polecam w szczególności stronę 87. Potem rób z siebie takiego mądrego.
    Napisz to zatem redaktorom Optycznych. Po co pisza o tym:
    http://optyczne.pl/3365-nowo%C5%9B%C...A33_i_A55.html

Przeciez wszystko jest w instrukcji. Nie rozsmieszaj ludzi. O mnie sie nie martw.

Wazne, zeby potencjalni nabywcy mieli jak najwieksza swiadomosc przed zakupem, sprzetu reklamowanego jako swietny do krecenia WIDEO oraz z super AF (dzialajacym tylko na otwartym szkle).

Po to sie o tym pisze na portalach fotograficznych i forach.

Na pewno da sie z tym zyc. Ale szkoda byc zaskoczonym w trakcie nagrywania, albo po zakupie.
    Mamy o tym nie rozmawiac bo Ty tak uwazasz?
    Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Gdzie napisałem, że nie można o tym rozmawiać??

Bądź poważny.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

MC_
    - wystarczy, ze nie bedziesz patrzyl jedynie ze swojego punktu widzenia, ale potencjalnych nabywcow, czesto amatorow. Takich, ktorzy przyjda do przyslowiowego FotoJokera, itp.

Nie kaz im wiec wylaczac stabilizacji, zagladac do instrukcji przed zakupem, itd.
    Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

A jaki to jest "mój" punkt widzenia? Czy nie jestem potencjalnym nabywcą?

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Potencjalnego amatora też obowiązuje przywilej przeczytania instrukcji. Znam gościa który dopiero wertujac instrukcję dowiedział się, że w lustrzance (D60) nie da się kadrować na LCD. A Nikon nie pisał na opakowaniu "nie da się kadrować na LCD"
    600D | X-M1

Domyślnie

Mozesz podac zrodlo? Nigdy o czym takin nie slyszalem. Producenci ograniczaja czas nagrywania, ze wzgledu na sprawy podatkowe w Europie. Inne jest clo na aparat, inne na kamere. Wiec producenci sztucznie ograniczaja. W przypadku GH1 i GF1 modele EU maja juz to zabezpieczenie zlamane hack'iem.

GH1, GF1, G2 jak napisales - sie nie przegrzewaja, wiec sie da.
    No tak. Ten limit który odróżnia kamerę od aparatu to zdaje się 30 minut. Olympus e-pl1 nagrywa pliki filmowe tylko 7 min. Szok. Dopiero to sprawdziłem. Zaledwie nędzne 7 minut.
    Do tego m4/3 ma maleńkie matryce co sprawia, ze generują mniej ciepła. Tym bardziej 7 minutowy filmik szokuje w e-pl1.

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A propo wyostrzania na kompie, czy w aparacie - rozmytego (tak jak poruszonego) obrazu - NIE WYOSTRZYSZ.
    Pozdrawiam!
    Jest jeden programik, co sobie z tym radzi. Całkiem nieźle nawet.

Jak kto będzie chciał, podam nazwę. (sam nim się nie bawiłem, widziałem efekty w jednej z książek Freemana )
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    Potencjalnego amatora też obowiązuje przywilej przeczytania instrukcji. Znam gościa który dopiero wertujac instrukcję dowiedział się, że w lustrzance (D60) nie da się kadrować na LCD. A Nikon nie pisał na opakowaniu "nie da się kadrować na LCD"
    A e-pl1 powinien na opakowaniu wyryć drukowanymi literami, że film nakręcony zestawem kitowym brzmi jakby go nakręcono wiertarką. Taki ma głośny silniczek. To powinno być pierwszą info dla potencjalnego nabywcy ;-)

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Potencjalny nabywca, powinien byc swiadomy kazdego ograniczenia: czy to czasowego, czy to o slyszalnej pracy AF, czy to stopniowej przyslony.

Dlatego - ciagle o tym pisze, najpierw dziesiatki razy w przypadku PEN'ow, teraz jesli chodzi o Sony.
    Pozdrawiam!

Strona 150 z 163 PierwszyPierwszy ... 50100140148149150151152160 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów