Strona 123 z 163 PierwszyPierwszy ... 2373113121122123124125133 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 221 do 1 230 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

konkretnie to 2,8 i 5,6 w większości puszek
    dwie wartości, bo są dwa typy tych czujników
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Panowie nie chciałbym się wtrącać do tej interesującej dyskusji ale to nie wątek o AF-ie i o tym jak działa tylko o nowościach Sony. Dajcie już spokój z tym offtopem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Panowie nie chciałbym się wtrącać do tej interesującej dyskusji ale to nie wątek o AF-ie i o tym jak działa tylko o nowościach Sony. Dajcie już spokój z tym offtopem.
    nie no... nie przesadzajmy. bicia piany i piep*a o wydmuchanych z sziszy premierach jest juz na tym forum dostatecznie duzo - a ten lens STF w Minolcie to jest ciekawostka dropsa. a bylo nie bylo gdzie indziej nie pasuje taki OT
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

http://www.dpreview.com/galleries/re...ples/slideshow

Fajne jest to co powiedziała szycha z Panasonic: m43 to taki złoty środek pomiędzy jakością obrazka a rozmiarem. Nex to interesujący produkt, ale zmniejszanie rozmiarów body i tak nic nie da, pod aps-c optyka musi być po prostu zauważalnie większa.

akustyk: nie licytuj się ze mną na czerwone kartki bo zacznę kląć jak stary szewc
    the silence is deafening

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

jak na cropa, zwlaszcza Sony, to nie jest tak zle. cos w tym lensie widac poprawili

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Fajne jest to co powiedziała szycha z Panasonic: m43 to taki złoty środek pomiędzy jakością obrazka a rozmiarem. Nex to interesujący produkt, ale zmniejszanie rozmiarów body i tak nic nie da, pod aps-c optyka musi być po prostu zauważalnie większa.
    to akurat przesadzil. kolo obrazowe APS-C nie jest jakos wybitnie wieksze niz 4/3 - a patrzac na rogi tego 16/2.8, to Sony i tak nie projektuje lensow pod pelny rozmiar APS-C (i znajac uzytkownikow - ma 100% racje)

ale swoja droga, to jakby Olek zszedl z Penem z cena do poziomu przyzwoitosci i dal fajny standard (taki funkcjonalny odpowiednik Zuiko 50/1.8 pod wzgledem ogniskowej i GO)... ja mam nadal weak spot dla OM-a i dla zwyklej wlasnej przyjemnosci bym sobie kiedys kupil. a cyfranka lepsza niz analny OM-2

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    akustyk: nie licytuj się ze mną na czerwone kartki bo zacznę kląć jak stary szewc
    e... to wypadek przy pracy, niezamiezony. akurat sie zgadzam i posypuje leb popiolem
    www albo tez flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    jak patrze na te sample to... jezus maria... bez przesady ale lepsza optyke maja kompakty, juz nie mowiac o olkowych wynalazkach.
    Widziałem ostatnio taką galeryjkę z Pena, że przestało mi być do śmiechu...
    Ale po tym Sony mozna jechać bez skrupułów.
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

the silence is deafening

Domyślnie

http://www.dpreview.com/news/1006/10...nex3review.asp

Fajnie, że zawyża iso (jak 20D czy GF1), mi jednak najbardziej podoba się praca dużych obiektywów na brzegach

http://tinyurl.com/342jesu
    http://tinyurl.com/339tf63

Jednym słowem: viva em cztery, do tej pory najlepszy stosunek jakości do rozmiaru.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Jakieś nowe Alfy (290, 390) pokazali:
    http://optyczne.pl/3008-nowość-Sony_...DSLR-A290.html
    http://www.dpreview.com/news/1006/10...nya390a290.asp

na pierwszy rzut oka widać, że poprawili uchwyt, który "zepsuli" w poprzednich modelach; natomiast szczegółowo specyfikacji nie chce mi się przegladać, bo niczego specjalnie ciekawego się po tych modelach nie spodziewam :-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Kolejne klony. Stara strategia Sony polegająca na mnożeniu niczym praktycznie nie różniących się modeli.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 123 z 163 PierwszyPierwszy ... 2373113121122123124125133 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów